Karate

Ivona Ćavar: Cilj je svjetska medalja

Kaže kako vjeruje da će u budućnosti uspjeti ponoviti podvige slične onim iz Linza 2016. i Novog Sada 2018. godine ...
Sport / Ostali sportovi | 11. 06. 2020. u 07:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Tijekom ove prisilne pauze dobila sam puno vremena da se oporavim od nekoliko sitnih ozljeda i da se restartam u psihofizičkom smislu, tako da mi je u neku ruku i dobro došlo. Većinu vremena sam provodila trenirajući doma, te u planinarenju", rekla je za Nezavisne novine mostarska karatašica Ivona Ćavar.

Kaže kako vjeruje da će u budućnosti uspjeti ponoviti podvige slične onim iz Linza 2016. i Novog Sada 2018. godine, kada se okitila srebrom sa Svjetskog, odnosno broncom s Europskog prvenstva.

Nezavisne novine navode kako je pođena Splićanka s mostarskom adresom, kao i većina sportaša, bila primorana da obustavi rad zbog pandemije virusa korona.

  / Anadolija

Članica Sveučilišnog karate kluba Neretva, koja je u dva navrata bila proglašena najboljom sportašicom BiH, iskoristila je proteklo razdoblje da se u potpunosti oporavi od sitnih ozljerda, a samostalnim treninzima se pobrinula da ostane u kakvoj-takvoj formi.

"Sigurno da nije zgodno nijednom sportašu usred sezone u potpunosti prekinuti s natjecanjima i treninzima. Nitko nije mogao očekivati da će sve ovo ovoliko trajati. Na svu sreću situacija se smiruje i svi se nadamo da cijela ova pauza neće puno utjecati na nas sportaše", ističe Ćavar.

Sva natjwcanja u karateu su otkazana za ovu godinu, tako da će prvakinja s diplomom kineziologije na nove uspjehe morati sačekati do sljedeće godine. Ambicije su joj i dalje ostale iste - plasman na Olimpijske igre, kao i nova odličja sa najvećih natjecanja.

  / Anadolija

"Zasad je još nepoznat početak svih natjecanja. Svjetsko prvenstvo koje je bilo zakazano za kraj studenog u Dubaiju je već odgođeno, tako da praktički za ovu godinu nema ništa. Sljedeći cilj je plasirati se na Svjetsko prvenstvo i ponoviti svjetsku medalju, u skorom vremenu", naglasila je.

Tijekom bogate karijere Ivona je obišla skoro pola svijeta. Od svih država u kojima je bila posebno je istakla Španjolsku, ali i neke druge destinacije.

"Najveći sam fan Španjolske. Tokio me se jako dojmio, najviše zbog svoje kulture, ljudi, pristupa i uznapredovale tehnologije. Ujedinjene Arapske Emirate bih opisala kao egzotičnu lokaciju, s pregršt sadržaja, a također bih istaknula Rim kao povijesni grad, sa zabavnom atmosferom, kulturom i opuštenosti", rekla je Ćavar Nezavisnim novinama.

Kopirati
Drag cursor here to close