Australian Open

Ivanišević: Novak želi biti igrač s najviše GS naslova

Rad s Goranom Ivaniševićem se isplatio
Sport / Ostali sportovi | 21. 02. 2021. u 22:25 Feđa Ibrulj | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Servis i servis- volej. Teško je sada vratiti se u prošlost, ali rijetko kada je Novak Đoković izgledao tako dobro i na servisu i na mreži.

Nakon prvog servisa je uzeo 73% poena, na mreži je izgubio samo dva (16/18). 

Jednostavno rad s Goranom Ivaniševićem se isplatio, posebno je to bilo vidljivo na ovogodišnjem Australian Openu.

Toliko izlazaka naprijed, toliko sigurnosti. Naravno da je Goran bio meta novinara, pitali su ga za impresije. 

Gorana koji je još tamo 1989. godine iz kvalifikacija došao do četvrtfinala.

''Novak je ostao miran do kraja. Baš onako kako smo razgovarali prije finala. Ako ste gledali turnir, Medvedev je od svih ostalih igrača igrao najbolje. Međutim, Novak je ostao miran ali i agresivan. Nevjerojatan do kraja. Njemu je ova pobjeda trebala, jer se svi nekako okrenuli protiv njega, bili su nepošteni prema njemu. A njemu nije bilo lako kroz sve što je prošao posljednjih mjeseci. Od US Opena, preko Roland Garrosa, pa onda 42 dana karantena ovdje. Istovremeno on je pokušavao pomoći igračima i svi su ga opet napadali. Kada nemaju koga, onda njega. Čak su mu ovdje osporavali ozljedu koji je imao. Mislim da je ključan bio onaj meč s Raonićem, pa onda Zverev. Tu se vratio u pravi ritam. Jednostavno, neki ljudi mogu da podnosu bol više, neki manje'', rekao je.

Sam Ivanišević je prokomentirao Novakov duel s Nadalom i Federerom. U borbi za najviše osvojenih Grand Slam titula. 

Rafa i Roger imaju dvadeset, sada Đoković dva manje. Roger je možda u najgorem položaju jer igra najmanje. Već su tri godine prošle od njegove posljednje titule u Australiji.

Nadal je prošle godine uzeo Roland Garros.

''Zato je Novak morao da osvoji ovaj turnir jer njegova je želja da bude tenisač s najviše GS titula u povijesti. Za sada Nadal i Roger imaju dvije više i sigurno je za očekivati da recimo Rafa uzme još jedan ili dva Roland Garrosa, tako da Novak mora koristiti svoju priliku na svakom turniru. Novak je u prednosti na Wimbledonu, US Openu, iako u New Yorku neće biti lako posebno nakon onoga što se dogodilo prošle godine'', zaključio je Ivanišević.

Kopirati
Drag cursor here to close