Hrvatska s 23 predstavnika

Ivan Kvesić uoči EP-a: Maksimalna pozornost na izvedbu

"Naš najvažniji zadatak u ovom trenutku je maksimalna pozornost na izvedbu, kvalitetu našeg nastupa. Ako to učinimo, rezultat će biti nadohvat ruke", riječi su Ivana Kvesića, koji će nastupiti i u pojedinačnom natjecanju u kategoriji do 84 kg.
Sport / Ostali sportovi | 05. 05. 2018. u 08:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dvadeset troje hrvatskih natjecatelja nastupit će na 53. Europskom prvenstvu u karateu koje će se od 10 do 13. svibnja održati u Novom Sadu, gdje se očekuje nastup gotovo 500 natjecatelja iz pedesetak zemalja Starog kontinenta.

"U dogovoru s reprezentativcima, odlučili smo se za dvotjedne završne pripreme, što je svojevrsna novost. Razlog su bili nedavni rezultati na turnirima Premier lige, a svakako smo se željeli što bolje pripremiti za veliki ispit koji je pred nama", istaknuo je izbornik hrvatske muške reprezentacije u borbama Esad Garibović.

Na prošlogodišnjem EP-u u turskom gradu Kocaeliju hrvatska vrsta osvojila je jednu medalju, ekipnu broncu u borbama. Jedan od osvajača brončanog odličja bio je Širokobriježanin Ivan Kvesić, koji je tada pobijedio u svim svojim borbama tijekom ekipnog natjecanja, piše Hina.

"Naš najvažniji zadatak u ovom trenutku je maksimalna pozornost na izvedbu, kvalitetu našeg nastupa. Ako to učinimo, rezultat će biti nadohvat ruke", riječi su Ivana Kvesića, koji će nastupiti i u pojedinačnom natjecanju u kategoriji do 84 kg.

"Mislim da smo napravili dobar posao u dosadašnjem tijeku priprema, optimist sam za nastup na ovogodišnjem Europskom prvenstvu", rekla je Ana Lenard, koja u kategoriji do 61 kg s dosadašnjih prvenstava Europe ima zlato, srebro i broncu.

Ana Marija Bujas Čelan naglasila je da je rezultatom na prošlogodišnjem "Top tenu" najavila kako je još jednom spremna za velike domete, uz naglasak kako je ženska ekipa ponovno u novom sastavu. Naime, osim kapetanice Bujas Čelan, hrvatske boje u Novom Sadu u tom dijelu natjecanja branit će Ana Lenard, Alessandra Hasani i Marina Barac.

"Imali smo puno natjecanja u posljednje vrijeme, a s obzirom na pripreme posljednjih dana doista se nadam najboljem", izjavila je Vlatka Kiuk, koja će nastupiti u pojedinačnim i ekipnim katama, piše Hina. 

"Očekuje nas izuzetno zanimljivo prvenstvo. U karate sport u posljednje vrijeme dodatno se ulaže u nizu zemalja, budući da uskoro kreću i olimpijske kvalifikacije za nastup na Igrama u Tokiju 2020.", naglasio je predsjednik Hrvatskog karate saveza i glavni tajnik Europske karate federacije Stjepan Čelan.

Kopirati
Drag cursor here to close