Brat drugi

Ivan Kvesić pobjednik 28. Grand Prix Croatia

Ivan Kvesić, član Karate klub Hercegovina Zagreb, pobjednik je seniorskog dijela 28. Grand Prix Croatia u karateu u Samoboru.
Sport / Ostali sportovi | 14. 01. 2019. u 08:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ivan Kvesić, član Karate klub Hercegovina Zagreb, pobjednik je seniorskog dijela 28. Grand Prix Croatia u karateu u Samoboru. U seniorskim borbama izborio je završni dio u kojem je u završnici trijumfirao i osvojio novčanu nagradu od dvije tisuće eura.

Aktualni svjetski prvak u kategoriji do 84 kg u finalnoj seriji svladao je Anesa Čonga iz Bosne i Hercegovine s 5-1, sudačkim glasovima 5-0 bio je bolji i od Makedonca Petra Zaborskog, a bez bodova završila je i borba protiv brata Anđela koju je u konačnici dobio, jer je u sudačkim zastavicama bilo 4-1.

Anđelo je osvojio srebrno odličje, budući da je slavio protiv Makedonca Zaborskog 4-0, a drugo mjesto potvrdio je pobjedom nad Anesom Čongom iz BiH. Borba je završila 2-2, ali je Kvesić osvojio prvi bod u dvoboju.

Foto: PR / Ivan Kvesić na pobjedničkom postolju 28. Grand Prix Croatia

Seniorskoj završnici, u do posljednjeg mjesta ispunjenoj sportskoj dvorani u Samoboru, među ostalima nazočan je bio i japanski veleposlanik u Hrvatskoj Keiji Takiguchi.

Na ovogodišnjem izdanju  u tri natjecateljska dana ove godine ukupno je nastupilo 1618 karatista iz 24 zemlje.

''Prošla godina je definitivno bila godina za povijest i pamćenje, 2019., smo počeli u lijepom izdanju pred domaćom publikom, još uvjek u priprenom periodu za predstojeća natjecanja koja nose bodove za Olimpijske igre, za dva tjedna nas čeka prvo natjecanje svjetske karate lige u Parizu gdje će nastupiti trojica članova kluba braća Anđelo i Ivan Kvesić te Ivan Martinac'', rekao je trener Vučić.

Kopirati
Drag cursor here to close