Karate

Ivan Kvesić: Ono što je bilo zamišljeno provedeno je u borbi

Hrvatski reprezentativac Ivan Kvesić u kategoriji -84 kg osvojio je 3. mjesto na drugom kvalifikacijskom turniru za OI Tokyo 2020.
Sport / Ostali sportovi | 14. 10. 2018. u 17:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Ivan Kvesić s trenerom

Hrvatski reprezentativac Ivan Kvesić (K.K. Hercegovina-Zagreb) u kategoriji -84 kg osvojio je 3. mjesto na drugom kvalifikacijskom turniru za OI Tokyo 2020. te time sebi osigurao najljepši poklon za rođendan.

U domovini karatea osim medalje osigurao je veliki broj bodova u utrci za Olimpijske igre koje će se održati upravo u Tokyu!

Prvo kolo raspoloženi Ivan pobjeđuje rezultatom 7:4  finalistu s prošle premier lige u Berlina Kazahstanca Yuldasheva.

Drugo kolo 5:1 pobjeda protiv aktualnog europskog prvaka Talijana Martina Michele.

Treće kolo 2:0 pobjeda protiv Azerbajdžanca Mamayeva, a polufinale gubi od Turčina Aktasa 1:2.

Za treće mjesto uvjerljivo je rezultatom 4:0 pobijedio Bjelorusa Isakau.

Jedina medalja za Hrvatsku selekciju u Tokyu te druga u dosadašnjim kvalifikacijama nakon bronce Anđela Kvesića iz Berlina.

"Jako sam se dobro osjećao u svim borbama. Ono što je bilo zamišljeno provedeno je u borbi. Dobra potvrda dizanja forme prije SP koje nas očekuje početkom studenog u Madridu", rekao je Ivan Kvesić.

"Uz dosadašnje pripreme kako u kondicijskom tako i u tehničko taktičkom dijelu te uz minimalne korekcije zbog gustoće turnira očito je da zamišljena taktika na putu prema OI daje rezultat. Uz dobru suradnju nas klupskih trenera s izbornikom Garibovićem, najbolja potvrda rada su medalje iz Tokya i Berlina'', rekao je trener Danijel Vučić.

Kopirati
Drag cursor here to close