Karate

Ivan Kvesić novi prvak Balkana

Sport / Ostali sportovi | 27. 03. 2017. u 08:32 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na devetnaestom po redu karate prvenstvu Balkana, koje se ovog vikenda održalo u Čačku, uspiješni su bili i članovi karate Kluba Hercegovina-Zagreb. 

Kako u pojedinačnom tako i ekipnom dijelu, nastupilo je njih petero i to: Tina Marić, Lucija Čatlak, Ivan Kvesić, Ivan Martinac, Anđelo Kvesić.

Prvakom Balkana u kategotiji -84 kilograma postojao je Ivan Kvesić.

Ivan je u prvoj borbi pobijedio Crnogorca Vujadinovića 5:0, zatim Slovenca Matijevića 4:2, pa Makedonca Antjika 3:0, u polufinalu Srbina Cvrkota 8:0 te u finalu Bosanca Čongu 2:0.

U pojedinačnom dijelu Ivan Martinac i Anđelo Kvesić  izgubili su borbu za broncu, a Tina Marić i Lucija Čatlak u prvoj borbi.



U ekipnom djelu borbi reprezentacija Hrvatske, čija su okosnice bile A. Kvesić, I. Martinac i I. Kvesić, protiv Makedonije (3:0), Slovenije (3:0), Srbije (3:0), i u finalu Crne Gore (3:0), je osvojila prvo mjesto u muškom dijelu te treće u ženskom.

“Jako zahtijevno i naporno razdoblje za ekipu, vikend za vikendom nastupi poslje sedmodnevnih priprema reprezentacije”, izjavio je trener trener Danijel Vučić.

“Radili su Svjetski Kup Laško, zatim Karate 1- Premijer Ligu Rotterdam, a ovaj vikend prvenstvo Balkana. Idućeg vikenda čeka ih Karate 1-Premijer liga Dubai, a nako toga Zlatni pojas Čačka”, dodao.

“Uz sve ove zahtjeve uzastopnih nastupa koji su pred natjecateljima, jako je važan faktor održavati trening, kako bi ostali na što većoj razini izdržljivosti, ali i napraviti kvalitetnu prevenciju od ozljeda da ostanu zdravi u ovoj fazi sve do završnih priprema pred Europsko prvenstvo”, zaključio je trener Vučić.

Kopirati
Drag cursor here to close