Pala i dva rekorda

Ivan Dračar pobjednik mini-maratona Polog – Široki Brijeg

Bila je ovo 23. utrka po redu a tradicionalni mini – maraton održava se od 1997. godine.
Sport / Ostali sportovi | 08. 05. 2019. u 21:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Bljesak.info / Ivan Dračar pobjednik mini-maratona Polog – Široki Brijeg

Pobjednik mini-maratona Polog – Široki Brijeg, koji se u srijedu trčao u sklopu programa “Svibanjska sjećanja 2019.” je ponovno Ivan Dračar iz Ateletskog kluba Kvarner.  Dračar je bio pobjednik i prošle godine.

U organizaciji Grada Širokog Brijega i Povjerenstva za pripremu obilježavanja obljetnica, u srijedu je u sklopu obilježavanja “Svibanjskih sjećanja 2019.” i 28. obljetnice zaustavljanja JNA tenkova u Pologu održan ovaj tradicionalni 23. maraton.

Srušena dva rekorda

Na ovom mini maratonu srušena su dva rekorda. Sudjelovalo je čak 90 trkača što je uvjerljivo najviše do sada, a pobjednik Imoćanin Ivan Dračar je postavio novi rekord natjecanja, javlja Jabuka.tv.

Foto: Bljesak.info / Ivan Dračar pobjednik mini-maratona Polog – Široki Brijeg

Dračar je dionicu istrčao za 31 minutu i 39 sekundi, a pripala mu je novčana nagrada u iznosu od 500 KM i pobjednički pokal te posebno priznanje. Marino Jukić je bio drugo bio je drugi uz rezultat od 33 minute i 22 sekunde te je osvojio pokal i posebno priznanje za osvojeno 2. mjeste te novčanu nagradu u iznosu od 300 KM. Tomislav Kopač utrku je završio na trećem mjestu, istrčavši mini-maraton samo 12 sekundi sporije od Jukića.

Najboljima je nagrade uručio Miro Kraljević, gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević.

Foto: Bljesak.info / Ivan Dračar pobjednik mini-maratona Polog – Široki Brijeg

Dionica je bila duga oko 10 kilometara, a na ovogodišnjoj utrci sudjelovalo je više od 90 trkača iz BiH i Republike Hrvatske, među kojima je bilo i 20 žena.

Nagrade za petoricu Širokobriježana

Petorica najboljih Širokobriježana dobila su posebna priznanja i novčane nagrade u iznosu od 100 KM, a osvojili su je Stojan Gugić (38 min 39 sek), Ivica Galić (39 min 2 sek), Ivan Kvesić (39min 57 sek), Dalibor Kožul (40 min 59 sek) i Ivan Matković (41 min 06 sek). Nagrade im je uručio Zdenko Jelić, referent za sport Grada Širokog Brijega

Tri prvoplasirane djevojke bile su Dijana Manđarelo iz Tomislavgrada (43 min 29 sek), Marija Lesko iz Čitluka (46 min 27 sek) i Vesna Ćavar iz Tomislavgrada (52 min 47 sek). Maratonke su osvojile posebna priznanja i novčanu nagradu u iznosu od 100 KM. Nagrade im je uručio Vinko Topić, predsjednik Gradskog vijeća Širokog Brijega.

Foto: Bljesak.info / Ivan Dračar pobjednik mini-maratona Polog – Široki Brijeg

Petorica najboljih Širokobriježana školskoga uzrasta također su osvojili posebna priznanja i novčane nagrade u iznosu od 100 KM. Među njima su Josip Suton (39 min 17 sek), David Martić (37 min 18 sek), Mario Zovko (39 min 1 sek), Andrej Lasić (42 min 26 sek) i Ante Hrkać (44 min oo sek). Nagrade im je uručio Kristijan Zovko, ministar pravosuđa i uprave ŽZH.

Dodijeljeno je i posebno priznanje najstarijem sudioniku natjecanja Zlatku Mišetiću.

Ova dionica duga je oko 10 kilometara.

Bila je ovo 23. utrka po redu a tradicionalni mini – maraton održava se od 1997. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close