Nužna pomoć

ITF razmišlja o dodatnoj pomoći za niže rangirane tensače

Profesionalna teniska sezona prekinuta je početkom ožujka i teniskih turnira neće biti najranije do srpnja zbog putovanja tenisača i ograničenja koja su na snazi u brojnim zemljama.
Sport / Ostali sportovi | 19. 05. 2020. u 08:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera


Međunarodna teniska federacija (ITF) objavila je kako radi na dodatnim mjerama pomoći za niže rangirane tenisače čija je egzistencija ugrožena otkako je pandemija koronavirusa prekinula sezonu i zaustavila održavanje turnira.

Profesionalna teniska sezona prekinuta je početkom ožujka i teniskih turnira neće biti najranije do srpnja zbog putovanja tenisača i ograničenja koja su na snazi u brojnim zemljama.

Početkom svibnja su ITF, ATP, WTA i rukovodstva četiri Grand Slam turnira prikupili preko šest milijuna dolara kao pomoć za oko 800 niže rangiranih tenisača čija egzistencija ovisi samo o nastupima na turnirrima.

ITF World Tennis Tour okuplja turnire nižeg ranga i služi kao prijelazna faza izmeđz juniorskih i seniorskih turnira te omogućuje profesionalncima da zarade te da poboljšaju svoj ranking kako bi se mogli kvalificirati za nastupe na ATP i WTA turnirima.

ITF je objavio da će nove mjere uključiti fond za pomoć igračima koji su rangirai između 500. i 700. mjesta na ATP i WTA ljestvicima i nisu dobili pomoć kroz druge programe pomoći. Dodatne pojedinosti bit će objavljene nakon sastanka izvršnog odbora ITF-a 2. lipnja.

"Činimo sve što je u našoj moći da talentirani tenisači koji se probijaju kroz ITF put prime potrebnu pomoć i nastave svoj razvoj u ovim nesigurnim vremenima", izjavio je predsjednik ITF-a David Haggerty.

Kriteriji za dobijanje pomoći iz prvog programa pomoći određivani su na temelju rankinga igrača i njihove prijašnje zarade.

Kopirati
Drag cursor here to close