Prozivke medija

Ibrahimović u središtu skandala: Ubio ugroženu životinju?

Riječ je o životinji koja se službeno smatra ugroženom, a lov je u Južnoafričkoj Republici legalan ako se ishode potrebne dozvole.
Sport / Ostali sportovi | 06. 04. 2021. u 09:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Švedski nogometaš i globalni superstar Zlatan Ibrahimović optužen je da je 2011. godine upucao lava u Južnoafričkoj Republici i potom uvezao njegovu kožu, lubanju i čeljust u Švedsku kao trofej.

Priču je otkrio švedski Expressen koji piše da je Ibrahimović nabavio dozvolu za lov i potom ni godinu dana kasnije upucao i ubio mužjaka afričkog lava u divljini.

Riječ je o životinji koja se službeno smatra ugroženom - no, lov na lavove je u Južnoafričkoj Republici legalan ako se ishode potrebne dozvole.

Expressen piše da je Ibrahimović zapravo upucao lava koji je više od godine dana živio u zatočeništvu prije nego li je pušten u divljinu. Sam nogometaš na upite novinara o svojem "trofeju" nije želio odgovarati.

Inače, Ibrahimović preko leđa ima istetoviranog lava koji riče, napominje pak Daily Mail.

Zlatan nije jedni bogataš koji se uputio na jug Afrike da bi upucao neku životinju iz divljine. Brojne organizacije diljem Afrike nude bogatašima priliku da ubiju neku životinju kako bi imali "trofej".

U Hrvatskoj je zasigurno najpoznatiji primjer takvog "lovca" bivši šef HGK i optuženik u aferi "Remorker" Nadan Vidošević koji je svojedobno ubio slona, krokodila, bivola...

Kopirati
Drag cursor here to close