Pozitivna priča iz Neuma

HVK Jadran Neum: Više od 100 članova i isto toliko ciljeva, usprkos koroni

Kako navode iz Jadrana, stotinjak djece trenutno je podijeljeno u tri glavne skupine koje se opet dijele na manje grupe kako bi poduka bila što kvalitetnija.
Sport / Ostali sportovi | 30. 07. 2020. u 12:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Unatoč kriznim vremenima koja pogađaju čitav svijet, jedan mali sportski klub odlučno isplivava delfin do svog cilja.

Kada je riječ o plivanju, znanost kaže kako sa uma ne smijemo smetnuti dva zakona fizike.
Arhimedov zakon pritom naglašava kako prividno gubimo na težini kada smo uronjeni u tekućinu, a ako pluća poput balona napunimo zrakom, naše će tijelo plutati površinom vode. Newtonov pak zakon akcije i reakcije uči nas kako ćemo se kretati naprijed ukoliko rukama i nogama vodu guramo prema natrag.

Foto: PR / HVK Jadran Neum: Više od 100 članova i isto toliko ciljeva, usprkos koroni

Ova dva osnovna principa plivanja četiri trenera HVK Jadran iz Neuma svakodnevno i u praksi provode sa više od 100 djece, članica i članova plivačke i vaterpolo sekcije Jadrana.

Za razliku od prošle godine kada je s djecom radio samo jedan trener, neumski kineziolog i trener plivanja Antonio Marić, od ovog proljeća ekipi su se pridružili, slobodno možemo reći, legendarni neumski vaterpolist i glavni trener, Ivo Bačić, te dvije kineziologinje, Neumljanka Marijana Šimunović, te Duvanjka Anita Radoš.

Osim što je ovom muško ženskom kombinacijom Jadran čak ispunio i popularnu gender kvotu, klub se uzdignute glave može pohvaliti stručnim i u plivanje zaljubljenim kadrom kojemu će roditelji s punim povjerenjem predati svoje dijete.

Foto: PR / HVK Jadran Neum: Više od 100 članova i isto toliko ciljeva, usprkos koroni

Kako navode iz Jadrana, stotinjak djece trenutno je podijeljeno u tri glavne skupine koje se opet dijele na manje grupe kako bi poduka bila što kvalitetnija. Prvu skupinu čine neplivači, dječica od tri do 6 godina s kojom u dvije skupine na zatvorenom bazenu hotela Zenit rade trenerice Anita i Marijana.

U drugoj skupini plivaju i uplivavaju se mali plivači od 5 do 9 godina, a s njima treneri rade na ograđenom morskom plivalištu na popularnim neumskim Poštarima.

Sa trećom i najstarijom grupom radi sve četvero trenera na morskom plivalištu na Poštarima, a oni se već lagano grupiraju kroz plivačku i vaterpolo sekciju, te planiraju prva natjecanja.

Od ovog ljeta Jadran je upisao i službene registracije; onu u Drugoj hrvatskoj vaterpolo ligi u kojoj je već prije nastupao pa je sada samo obnovio članstvo, te registraciju svih članova u Vaterpolo savezu Hrvatske, Vaterpolo savezu BiH, te Plivačkom savezu Federacije BiH!

Ovaj veliki uspjeh, mali sportaši sa svojim trenerima sada trebaju potvrditi i prvim rezultatima do kojih se može doći, naglašavaju iz Jadrana, samo predanim radom i zalaganjem.

Foto: PR / HVK Jadran Neum: Više od 100 članova i isto toliko ciljeva, usprkos koroni

Do kraja ovog ljeta pred klubom su prijateljske utakmice sa kolegijalnim klubovima iz Dalmacije, ali i 11.Memorijalni turnir Ivica Bačić koji se igra u spomen na prerano preminulog utemeljitelja i najvećeg entuzijasta Jadrana; tradicionalni Bella challenge turnir sa humanitarnim karakterom, pa čak i nekoliko manjih izleta koji uvijek dobro dođu za još čvršće povezivanje i stvaranje obiteljske atmosfere među malim plivačima i vaterpolistima.

Naravno, prije nekih većih službenih natjecanja, za sve članove i trenere predviđen je obavezni sistematski pregled na čiji termin održavanja uvelike utječe trenutno pogoršana situacija sa pandemijom korona virusa, te visoki sigurnosni standardi kada je riječ o posjeti medicinskim ustanovama.

U nadi da će se situacija sa dosadnim virusom korone uskoro smiriti, Jadran sigurno pliva naprijed, netko sa više, netko sa manje hrabrosti, ali svi ujedinjeni u cilju da ovaj najstariji neumski kolektiv zablista kao nikad dosada, navodi se u PR priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close