Na jugu Italije

Hunt i Iffland osigurali titule, ovog vikenda završnica Red Bull Cliff Diving sezone

Sport / Ostali sportovi | 24. 09. 2021. u 21:27 Bljesak.info
Downpatrick Head, IRL | Red Bull Cliff Diving World Series 2021

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na natjecanju Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva 2021 u Apuliji, aktualni šampioni su jednu stanicu prije kraja sezone obranili titule. Već ovog vikenda na rasporedu je i završno natjecanje u Polignano a Mareu.

Natjecanje najboljih svjetskih cliff divera na jugu Italije, u Apuliji, proteklo je u znaku aktualnih prvaka, Australke Rhiannan Iffland i Garyja Hunta, koji od ove godine nastupa za Francusku. Zahvaljujući pobjedama na pretposljednjoj stanici sezone, uspješno su obranili šampionske titule.

Iffland je u Italiji upisala 12 uzastopnu pobjedu i ovjerila svoju petu titulu prvakinje u isto toliko sezona. Drugo i treće mjesto zauzele su Kanađanke Jessice Macaulay i Molly Carlson.

''Jako sam ponosna“, izjavila je Iffland nakon pobjede. ''Stavila sam sebe samu pod dodatni pritisak, znajući da bih danas mogla osigurati titulu. S obzirom na loše vremenske uvjete, nisam to trebala činiti, ali sada sam jako sretna. Mogu biti opuštena prije posljednjeg natjecanja sezone.“

U kategoriji muškaraca, Hunt je došao do 42. pobjede u karijeri i tako osigurao svoj deveti naslov prvaka u 12 sezona.

''Nakon prve stanice ove godine, znao sam da će biti vrlo teško. Svi su bili u zaista dobroj formi“, rekao je Hunt. ''Ponosan sam jer sam se borio i držao kontinuitet cijelu sezonu. Nisam želio biti pod pritiskom još četiri dana, tako da sada uživam i bit ću spreman za dobar nastup narednih dana, uz manje stresa.“

Huntu su se na pobjedničkom postolju pridružili njegovi najbliži rivali ove sezone, Rumunji Constantin PopovPopovic i Catalin Preda, koji su zauzeli drugo i treće mjesto.

Situacija u ukupnom poretku identična je rezultatima iz Apulije. Jedno natjecanje prije kraja sezone, prednost Iffland i Hunta je nedostižna za njihove suparnike, tako da su već sada osigurali nove titule.

Svjetska cliff diving elita ostaje na jugu Italije, gdje predstojećeg vikenda u Polignano a Mareu slijedi posljednje ovogodišnje natjecanje na visini od 27 (muškarci) odnosno 21 metar (žene). Iako je odluka o titulama već pala, očekuje se zanimljivo natjecanje i neizvjesna borba za plasman među prvih četiri, koji donosi automatsku kvalifikaciju za sezonu 2022.

Finale natjecanja u Polignanu bit će prenošeno direktno na Red Bull TV i YouTube kanalu prvenstva, u nedjelju 26. rujna od 14 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close