Testiranje u Barceloni

Hülkenberg iznenadio posljednjeg dana

Nico Hülkenberg je postavio najbolje vrijeme tijekom posljednjeg dana prvog predsezonskog testiranja u Barceloni
Sport / Ostali sportovi | 21. 02. 2019. u 22:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pomalo neočekivano s obzirom na razvoj situacije prethodna tri dana, Nico Hülkenberg je postavio najbolje vrijeme tijekom posljednjeg dana prvog predsezonskog testiranja u Barceloni.

Zanimljivo, vozač Renaulta je proveo kratko vrijeme na stazi.

On je na najmekšim Pirellijevim gumama (C5), u poslijepodnevnom dijelu odvozio krug 1:17.393, pa je onda jako brzo završio priču. Jednostavno, njegov Renault je stao na stazi, pa je za Nicu posao biti gotov nakon svega 24 kruga. Nico je bio  0.244 sekundi brži od AlexaAlbona u Toro Rossu.

Daniel Ricciardo je bio drugi najbrži tijekom jutarnjeg dijela testiranja, on je uspio krug odraditi za 1:17.785, ali i on je bio poprilično kratko na stazi, deset krugova duže od momčadskog kolege. Tako je Renault svojim odličnim vremenima obilježio četvrti dan iako su njegovi vozači kombinirano odradili 58 krugova.

ValtteriBottas se nakon ručka s Mercedesom uspio spustiti na 1:17.857, ali niti on niti Lewis Hamilton se nisu pretjerano "navozali". Finac je odradio 57 krugova, Hamilton jedan više. Svjetski prvak je bio nešto sporiji 1:17.977, a koristio je C4 gume, dok je Bottas bio onoj najmekšoj komponenti.

Obojica su odradila najmanje krugova za Mercedes gledajući ukupno četiri dana.Charles Leclerc je bio šesti s respektabilnih 138 krugova, dok je na sedmom mjestu Norris u McLarenu bio četiri desetinke sporiji.

Norris je imao jedno krajnje čudno izlijetanje, pri maloj brzini, pa je testiranje u jednom trenutku prekinuto. Antonio Giovinazzi je bio dobar u Alfi Romeo iako je dvaput stao na stazi u posljednjih 15 minuta, na kraju je bio osmi.

Posebnu pažnju danas je izazvao i izlazak Roberta Kubice u Williamsu. Poljak je vozio pretežno aero simulacije opremljen senzorima pri konstantnoj brzini. Njegov najbolji krug 1:21.542 bio je ukupno najlošiji, od 48 koliko ih je odvozio.

Sa današnjim danom zaključen je prvi tjedan testiranja, nova testiranja slijede 26. ovog mjeseca na istom mjestu u Barceloni.

Video: Day 4 Highlights | F1 Testing 2019



Kopirati
Drag cursor here to close