Salona Open 2019

Hrvoje Knezović i Helena Čule pomeli konkurenciju u Solinu

Mostarska Neretva nastupila je sa svojih šest članova i u veoma jakoj konkurenciji baš u tim kategorijama izborili su dvije medalje i to najljepšeg sjaja.
Sport / Ostali sportovi | 26. 05. 2019. u 19:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarski JK Neretva nastupio je ovog vikenda na 18 Međunarodnom judo turniru u Solinu na "Salona Open 2019" u organizaciji JK "Solin".

Na turniru je nastupilo preko 50 judo klubova iz 11 država, SLO, AUT, CRO, MNE, CZE, ISR, UKR, SWK, POL, HUN i veoma mali broj klubova iz BiH.

Mostarska Neretva nastupila je sa svojih šest članova i u veoma jakoj konkurenciji baš u tim kategorijama izborili su dvije medalje i to najljepšeg sjaja. Najistaknutiji u redovima Neretve ovoga puta bili su Hrvoje Knezović u kategoriji do 66 kg (U14) i Helena Čule u kategoriji do 70 kg (U16).

Hrvoje Knezović je u kategoriji do 66 kg imao 4 borbe i sve borbe pobijedio na maksimalne bodove i  tako se i ovoga puta popeo na najviše pobjedničko postolje te za sada drži stopostotan učinak bez ijednog poraza u 2019. godini u R. Hrvatskoj. 

Ovoga puta Knezović je u prvoj i drugoj borbi pobijedio predstavnike Hrvatske, Martinac Aldo, član AJK Student Split i Dražić Fabijana, člana JK Zadar. U trećem kolu, odnosno u polufinalnoj borbi ima za protivnika Sedlak  Martina, predstavnika Češke i člana USK Prag kojeg također pobjeđuje na ippon. U finalu ga dočekuje predstavnik Hrvatske, Horaček Luka, član JK Black Belt sa kojim Knezović u samom početku borbe dolazi do prednosti i vodstvom na waza-ari i pred kraj ponovno još jedan waza-ari koji donosi čisti ippon i time postiže najveći mogući uspjeh, a to je prvo mjesto i zlatna medalja. Ovo mu je treći nastup na turnirima u R. Hrvatskoj i treća zlatna medalja. Podsjetimo i na to da je Knezović prošlogodišnji prvak BiH i viceprvak Balkana, te najuspješniji ml.kadet grada Mostara za 2018. godinu.

Helena Čule je u kategoriji do 70 kg uzrasta mlađih kadetkinja također bila bez premca. Ona je imala dvije protivnice na ovom turniru koje je sa lakoćom savladala. Prva protivnica  je bila Šegon Lucija, članica Zagrebačke judo škole od koje je Čule izgubila na posljednjem turniru u Hrvatskoj, ali kontinuiranim radom i zalaganjem ovoga puta pobjeda je otišla u korist mostarske galebice i to sjajnim ipponom u prvoj minuti. U drugoj borbi Čule je imala za protivnicu Pandurević Marinu, članicu JK Medvedgrad koju je na još lakši način pobijedila i tako došla do najsjajnijeg odličja na Salona Open 2019. Podsjećamo kako je Helena Čule ovogodišnja prvakinja BiH za kadetkinje i tako osigurala Balkansko i Europsko prvenstvo za kadete i kadetkinje.

Ovoga puta naši također jako dobri sportaši, Rino Vrljić -46 kg (U14), Mak Hadžić -66 kg (U14), Ana Vranješ -44 kg (U14) i Domagoj Jozeljić -66 kg (U18) su imali jako dobre protivnike i prvake svojih država pa su se ovoga puta morali zadovoljiti petim, odnosno sedmim mjestima. Iako su prikazali jako dobre borbe, način plasiranja tehnika posebice u parteru, te imali po dvije/tri pobjede, treneri kluba su jako zadovoljni trenutnim rezultatima, jer je bilo veoma teško doći do prva tri mjesta. 

Kopirati
Drag cursor here to close