Teška skupina

Hrvatske odbojkašice put do OI traže preko Belgije, Njemačke i Turske

Hrvatska reprezentacija sudjelovala je na olimpijskom turniru samo jednom, 2000. godine u Sydneyju, gdje su hrvatske odbojkašice osvojile sedmo mjesto.
Sport / Ostali sportovi | 07. 11. 2019. u 16:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija igrat će u skupini B kvalifikacijskog turnira za nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju, koji će biti održan od 7. do 12. siječnja sljedeće godine u Nizozemskoj, a suparnice će im biti izabrane vrste Belgije, Njemačke i Turske

Turnir će biti igran u nizozemskom gradu Apeldoornu, gdje će u skupini A uz domaću reprezentaciju igrati još Poljska, Azerbajdžan i Bugarska, javlja Hina.

Dvije najbolje plasirane reprezentacije iz obje skupine izborit će plasman u polufinale, a samo će se pobjednička reprezentacija s ovog turnira plasirati na Olimpijske igre u Tokiju.

"Ovo je turnir visoke odbojkaške razine i svi želimo to jedno mjesto koje vodi na Olimpijske igre. Nije nemoguće da ga i osvojimo, iako ne idemo tamo kao favoriti. To su nominalno na papiru jače ekipe od nas, ali nemamo što izgubiti budući da je na jednom turniru sve moguće. Nećemo imati puno vremena za pripremu zbog klupskih obaveza naših igračica, ali dogovorili smo pripreme i prijateljske utakmice s Bugarskom u Sofiji, tako da ćemo se na najbolji mogući način spremiti za nadolazeći turnir", izjavio je izbornik hrvatske reprezentacije Daniele Santarelli nakon ždrijeba olimpijskih kvalifikacija.

Hrvatska će turnir u Apeldoornu otvoriti 8. siječnja (13 sati) protiv Turske. Dan poslije (13 sati) hrvatske odbojkašice će igrati protiv belgijske reprezentacije, a 10. siječnja (13.30 sati) će grupnu fazu zaključiti protiv Njemačke.

Od europskih reprezentacija mjesto na olimpijskom turniru izborile su Italija, Srbija i Rusija, pobjednice skupina na Interkontinentalnim kvalifikacijskim turnirima održanim u kolovozu ove godine. Uz njih, pravo nastupa u Tokiju još su izborili Kina, SAD, Brazil te Japan kao domaćin. Uz još jednu europsku reprezentaciju, po jednog predstavnika na olimpijskom turniru dat će Afrika, Azija, Južna Amerika te Sjeverna i Srednja Amerika.

Hrvatska reprezentacija sudjelovala je na olimpijskom turniru samo jednom, 2000. godine u Sydneyju, gdje su hrvatske odbojkašice osvojile sedmo mjesto.

Kopirati
Drag cursor here to close