Premijerno izdanje

Hrvatska U-19 reprezentacija u finalu EP-a u futsalu

Hrvatska je slavila protiv Portugala nakon što se dva puta vraćala iz rezultatskog zaostatka i to u posljednjim trenucima susreta, a potom i produžetka.
Sport / Ostali sportovi | 12. 09. 2019. u 19:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska futsal reprezentacija izborila je plasman u finale premijernog izdanja Europskog U-19 prvenstva u Latviji nakon što je u polufinalu pobijedila Portugal sa 5-4 boljim izvođenjem šesteraca.

Odabranici izbornika Marinka Mavrovića u finalu će igrati protiv pobjednika susreta između Španjolske i Poljske.

Hrvatska je slavila protiv Portugala nakon što se dva puta vraćala iz rezultatskog zaostatka i to u posljednjim trenucima susreta, a potom i produžetka, javlja Hina.

Portugal je poveo u 30. minuti golom Celija. Iako su Portugalci imali svoje prigode i za drugi pogodak, Hrvatska nije odustala od lova na izjednačenje te je u završnici zaigrala s igračem više u polju, što se isplatilo dvije sekunde prije isteka vremena kada je Josip Jurlina zabio za 1-1.

Portugal je stigao do nove prednosti u posljednjoj minuti prvog produžetka kada je Rodrigues ubacio sa strane, a Chuva iz neposredne blizine zabio za 2-1. Hrvatska je izjednačila golom Frana Vukelića dvije minute prije kraja drugog produžetka.

Pitanje pobjednika odlučeno je u raspucavanju sa šest metara, a u trećoj, posljednjoj seriji hrvatski vratar Nikola Čizmić je obranio pokušaj Nevesa, da bi Jurlina potom zabio za sjajan uspjeh mladih Hrvata, javlja Hina.

Hrvatska je do polufinala u Rigi stigla pobjedama nad Nizozemskom i Ukrajinom, nakon uvodnog poraza od Španjolske, dok je Portugal osvojio Skupinu A sa sve tri pobjede, protiv Latvije, Poljske i Rusije.

U drugom se polufinalu sastaju Španjolska i Poljska, a finale je na rasporedu u subotu, 14. rujna, s početkom u 20:00 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close