Europsko prvenstvo

Hrvatska startala pobjedom

Najefikasniji igrač u hrvatskim redovima bio je Lovre Miloš s tri gola, dok su Ante Vukičević, Andro Bušlje, Loren Fatović, Luka Bukić i Josip Vrlić zabili po dva gola. Marko Bijač sakupio je 10, a Ivan Marcelić jednu obranu.
Sport / Ostali sportovi | 14. 01. 2020. u 16:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Pixsell / Ilustracija

Hrvatska vaterpolska reprezentacija pobijedila je u prvom kolu Europskog prvenstva u Budimpešti reprezentaciju Njemačke sa 17-9 (1-2, 6-2, 6-1, 4-4).

Odabranici izbornika Ivice Tucka pobjedom su u Duna Areni nad reprezentacijom Njemačke započeli nastup na Europskom vaterpolskom prvenstvu koje se od 12. do 24. siječnja održava u glavnom gradu Mađarske.

U prvoj četvrtini Nijemci su iskoristili "pospanost" hrvatskih igrača i da su u posljednjem napadu iskoristili čak dva igrača više, kada su bili isključeni Benić i Fatović, mogli su na odmor nakon prvih osam minuta otići i s većom prednošću od 2-1.

Sve je došlo na svoje već u drugoj četvrtini koju je Hrvatska dobila sa 6-2, a pobjednik je praktički bio odlučen nakon treće četvrtine u kojoj Nijemci nisu mogli zaustaviti brze kontre Lovre Miloša i Luke Bukića, pa su i tu dionicu naši dobili sa 6-1 i u posljednju četvrtinu ušli s velikom prednošću od 13-5. U posljednjoj četvrtini rezultat je bio 4-4 što je bilo dovoljno za visoku pobjedu Hrvatske od 17-9.

Najefikasniji igrač u hrvatskim redovima bio je Lovre Miloš s tri gola, dok su Ante Vukičević, Andro Bušlje, Loren Fatović, Luka Bukić i Josip Vrlić zabili po dva gola. Marko Bijač sakupio je 10, a Ivan Marcelić jednu obranu.

Kod Nijemaca najefikasniji su bili Marin Restović s tri, te Ben Reibel i Maurice Juengling sa po dva gola.

U prvoj utakmici A skupine Crna Gora je očekivano pobijedila Slovačku sa 15-4, a upravo će Crna Gora biti Hrvatima sljedeći protivnik na Europskom prvenstvu s kojim će igrati u četvrtak, 16. siječnja u 20.30 sati, odlučujuću utakmicu za prvo mjesto u skupini koja osigurava izravni ulaz u četvrtzavršnicu Europskog prvenstva.

Posljednju utakmicu u skupini Hrvatska će odigrati u subotu, 18. siječnja u 16 sati, protiv Slovačke.

HRVATSKA: Bijač (10 obrana), Macan 1, Fatović 2, Lončar 1, Joković 1 (1), Bukić 2, Vukičević 2, Bušlje 2, Miloš 3, Vrlić 2 , Benić 1, Garcia, Marcelić (1 obrana).

NJEMAČKA: Schenkel (5 obrana), Reibel 2, Van Der Bosch, Real 1, Schulz, Jungling 2, Strelezku 1, Gielen, Stamm, Ćuk , Restović 3, Eidner, Gotz.

IGRAČ VIŠE: Hrvatska 12/8, Njemačka 10/6

PETERCI: Hrvatska 1/1, Njemačka 0/0

Kopirati
Drag cursor here to close