Točno 35 godina nakon XIV. zimskih olimpijskih igara

Hrvatska sa 10 mladih sportaša na EYOF u Sarajevu

Točno 35 godina nakon Olimpijskih igara u Sarajevu, oko 1500 mladih sportašica i sportaša iz pedesetak europskih država natjecat će se u sedam sportova, a to će biti veliki podsjetnik na legendarni događaj iz 1984. godine.
Sport / Ostali sportovi | 28. 01. 2019. u 20:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sarajevo i Istočno Sarajevo bit će od 9. do 16. veljače domaćini 14. izdanja zimskog EYOF-a, odnosno Zimskog olimpijskog festivala europske mladeži na kojem će među 1500 sportaša iz pedesetak europskih država, nastupiti i deset hrvatskih sportašica i sportaša u dobi od 14 do 18 godina.

Od hrvatskih predstavnika u alpskom skijanju najviše se očekuje od Tvrtka Ljutića, a u nordijskom skijanju od Marka Skendera (skijaško trčanje) i Karla Kunšteka (biatlon).

Maja Ivandić i Stribor Suman natjecat će se u brzom klizanju na kratkim stazama (short track), dok će Hana Cvijanović biti jedina hrvatska predstavnica u umjetničkom klizanju.

Hrvatska će imati predstavnike i u curlingu u kojem će nastupiti Irena Grgić i Katarina Čar, te Marin Kaspret i Sven Prinčić.

Točno 35 godina nakon XIV. zimskih olimpijskih igara u Sarajevu, oko 1500 mladih sportašica i sportaša iz pedesetak europskih država natjecat će se u sedam sportova, a to će glavnom gradu Bosne i Hercegovine biti veliki podsjetnik na legendarni događaj iz 1984. godine.

Sarajlije će ponovno doživjeti svečanost otvaranja multisportskih igara s paljenjem olimpijske vatre, podizanjem olimpijske zastave i polaganjem olimpijske prisege.

Dijelom istog sportskog događaja ponovno će biti i olimpijska borilišta iz 1984. godine, poput Olimpijske dvorane Juan Antonio Samaranch, poznate i kao Zetra (hokej na ledu), te skijaških staza na Jahorini (slalom, veleslalom), Bjelašnici (paralelni slalom, snowboard) i Igmanu (skijaško trčanje).

Kopirati
Drag cursor here to close