Uspješna 2019.

Hrvatska: Rukometašima za plasmana na Olimpijske igre 200.000 eura

Članovi Skupštine HRS-a upoznati su i o dogovorenoj suradnji i zajedničkoj kandidaturi Hrvatske, Danske i Norveške za organizaciju Svjetskog prvenstva 2025. ili 2027. godine
Sport / Ostali sportovi | 25. 12. 2019. u 17:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rukometna reprezentacija Hrvatske ukoliko ostvari plasman na Ljetne olimpijske igre u Tokiju 2020. godine bit će nagrađena s 200.000 eura. Ovo je odluka nedavno održane Skupštine Hrvatskog rukometnog saveza (HRS), prenosi Anadolu Agency (AA).

Iz HRS-a su naveli da je 2019. godine za njih bila vrlo uspješna jer su sve nacionalne reprezentacije sudjelovale na velikim natjecanjima. Osim toga osvojene su i tri medalje, koje su donijeli juniori na pijesku koji su bili zlatni na Europskom prvenstvu, zatim mlađi kadeti također zlatni na Olimpijskom festivalu mladih, dok su juniori sa Svjetskog prvenstva donijeli srebro.

Usvojen je i program rada HRS-a, kao i financijski plan za 2020. godinu koja će biti izuzetno zahtjevna jer gotovo sve hrvatske reprezentacije imaju svjetska ili europska prvenstva. Uz sve to seniore čekaju i kvalifikacije za Olimpijske igre, a Skupština je jednoglasno usvojila visinu nagrade od 200.000 eura za mušku reprezentaciju ukoliko osigura nastup u Tokiju.

Članovi Skupštine HRS-a upoznati su i o dogovorenoj suradnji i zajedničkoj kandidaturi Hrvatske, Danske i Norveške za organizaciju Svjetskog prvenstva 2025. ili 2027. godine. Kandidatura se užurbano priprema, jer odluka o domaćinu donosi se početkom veljače iduće godine. Hrvatska bi trebala biti domaćin u pet gradova, a ugostila bi četiri grupe u prvoj fazi natjecanja, dva četvrtfinala,  jedno polufinale i President kup.

Također, odlučeno je da će se Hrvatska kandidirati i za domaćina Svjetskog muškog juniorskog prvenstva 2023. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close