Pali s nogu

Hokejaška utakmica trajala šest sati

Najduži hokejaški susret u povijesti digran je u prosincu prošle godine kada su norveški timovi Storhamar i Sparta igrali 217 minuta i 14 sekundi tijekom osam produžetaka.
Sport / Ostali sportovi | 23. 03. 2018. u 12:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Meč u Moskvi trajao je 142 minuta, riješen je tek u petom produžetku sjajnim golom Mike Niemija za pobjedu gostiju 2:1.

Utakmica je počela u 17.30 i završena oko pola sata prije ponoći, što znači da su se hokejaši dva tima borili oko šest sati.

Inače, već u 11. minuti rezultat je bio 1:1, Jokerit je poveo u četvrtom golom O'Nila, da bi ubrzo izjednačio Kaprizov.

Susret je kraju najbliži bio u 128. minutu kada je Roman Ljubimov zatresao mrežu Finaca, ali je pogodak poništen jer je vratar Jokerita ostao bez kacige u duelu sa rivalom.

Jokerit je bio na korak od eliminaciju u polufinalu Zapadne konferencije KHL lige, a trijumfom u Moskvi je smanjio zaostatak na 3-2.

Ovaj rezultat najviše raduje svakako hokejaše SKA iz Sankt Peterburga, koji su već završili svoj posao u polufinalu konferencije eliminiravši Lokomotivu iz Jaroslavlja sa 4-1 u seriji.

Što se tiče Istoka, AK Bars vode 3-1 protiv Metalurga iz Magnitorska, dok je u duelu Salavata Julajeva iz Ufe i Traktora iz Čeljabinska nerješeno posle četiri utakmice.

Najduži hokejaški susret u povijesti digran je u prosincu prošle godine kada su norveški timovi Storhamar i Sparta igrali 217 minuta i 14 sekundi tijekom osam produžetaka.

Među najdužim utakmicama je i meč Stanly kupa, finalne serije NHL lige iz 1936. godine, kada su Detroit i Montreal igrali 176 minuta i 30 sekundi.

Kopirati
Drag cursor here to close