Od 24. srpnja

HIGHLANDER – Budite dio svjetske priče na Blidinju

Nešto više od mjesec dana ostalo je do ovogodišnjeg izdanja HIGHLANDER Blidinje i novog formata predstavljenog u ožujku ove godine HIGHLANDEREXPERIENCE Blidinje.
Sport / Ostali sportovi | 07. 06. 2021. u 10:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Planinarenje je jedna od omiljenih aktivnosti na otvorenom, koja nosi razne prednosti - svjež zrak, divni krajolici, šumu i zelenilo, mir i slobodu. Ujedno je vrlo zabavan i koristan način za održavanje kondicije, kao i stjecanja novih planinarskih prijatelja.

Uskoro počinje HIGHLANDER sezona u regiji, pa će tako svi iskusni i oni manje iskusni planinari svoje dragocjeno slobodno vrijeme moći provesti na zadivljujućim planinama

Nešto više od mjesec dana ostalo je do ovogodišnjeg izdanja HIGHLANDER Blidinje i novog formata predstavljenog u ožujku ove godine HIGHLANDEREXPERIENCE Blidinje.

Dvije planine, raznoliki krajolici, odlično društvo, spavanje pod zvijezdama i sve to uz odličnu logistiku i podršku. Samo se treba odlučiti na koji od ponuđenih formata se prijaviti.

Podsjetimo se još jednom što nam svaki od njih nudi:

HIGHLANDER Blidinje je događaj od 5 dana i 92 kilometra vrhunskog planinarskog iskustva.

  / HIGHLANDER Blidinje 

Park prirode Blidinje najbolje ćete upoznati prolazeći našom rutom preko planinskih masiva Čvrsnice i Vrana, stoga su nužne i fizičke i psihičke pripreme sudionika, kako bi prije dolaska na HIGHLANDER i tijelo i um pripremili za izazove koji ih očekuju. Sudionici će se suočavati s visokim temperaturnim razlikama,  nošenjem opreme, spavanjem na otvorenom, kako bi uspješno prošli HIGHLANDER rutu i dobili titulu HIGHLANDER-a.

HIGHLANDEREXPERIENCE Blidinje je dvodnevna kružna ruta duga 28 kilometara.

Vrlo je zanimljiva, raznolika i izazovna, no za razliku od HIGHLANDER Blidinje petodnevne avanture života, tempo može biti laganiji, možda primjereniji za ljubitelje prirode s manje planinarskog iskustva, ali i idealna prilika za provjeru svojih vještina, sposobnosti i opreme. U ovom vikend izdanju imat ćete prilike za druženje uz stazu i uživanje u ljepotama planinskog masiva Čvrsnice.

Svjesni činjenice da živimo u užurbanom vremenu konstantno koristeći tehnologiju, fokus HIGHLANDER-a stavljen je na povezivanje sa prirodom i tzv. digitalni detox. Uživanje u krajoliku, tišini, spavanje na otvorenom, sve nas to povezuje sa prirodom i na kraju sa samim sobom.

Treba napomenuti da je i jedan od najvažnijih ciljeva ovog događaja promocija aktivnog i zdravog načina života kroz planinarenje, kao i očuvanje i briga za prirodu koju ostavljamo generacijama u nasljeđe, promovirajući tzv. Leave No Trace filozofiju, a želja im je da u budućnost HIGHLANDER događaj(i) zasluži status "100% Green Eventa".

Blidinje i BiH upisali su se na impresivan popis zemalja u kojima se održava HIGHLANDER gdje su svoje mjesto pronašle Srbija, Crna Gora, Austrija, Portugal, Sjeverna Makedonija, Maroko, Hrvatska, Grčka, Španjolska, Slovenija, Egipat te Ujedinjeni Arapski Emirati.

Budite dio priče, rezervirajte sljedeće dane u srpnju i priuštite si planinarsku avanturu života.

HIGHLANDER Blidinje 24.– 28.7.2021.

HIGHLANDEREXPERIENCE Blidinje 24.– 25.7.2021.

Više informacija na službenim stranicama HIGHLANDER Blidinje.

Kopirati
Drag cursor here to close