Rat Hewitta i Tomića

Hewitt: Tomić je prijetio meni i mojoj obitelji

Bernard Tomić je bio još jedan od onih tenisača koji obećavaju, a onda se pojavio novac
Sport / Ostali sportovi | 18. 01. 2019. u 18:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bernard Tomić je bio još jedan od onih tenisača koji obećavaju. Kao junior je osvojio Australian i US Open, poslije Beckera bio najmlađi četvrtfinalist Wimbledona. S 15 godina je stigao do prvih ATP bodova. A onda se pojavio novac. Sve je bilo manje pravih rezultata, sve više skandala, kako njegovih, tako i njegovog oca Johna, odnosno Ivice.

Posljednjih godina je uglavnom pričao o tome koliko je novca zaradio, te se usput znao posvađati s čelnicima australskog saveza, pa i svojim nekadašnjim trenerom Llytonom Hewitom. Kako to izgleda u svijetu Bernarda Tomica najbolje oslikava potez njegovog oca koji je Lleytonu Hewittu rekao kako ovaj nije dovoljno dobar da bi trenirao njegovog sina!

Hewitt je danas izbornik Davis Cupa tima Australije, iz igračke mirovine je izašao samo da bi igrao u konkurenciji parova. Tomić je poražen u prvom kolu od Marina Čilića, Hewitt u dublu sa zemljakom Smithom od kombinacije Daniel Koolhof. Bernard je svom meč igrao dan ranije, pa je prvi i krenuo.

''Lleytona nitko ne voli, pričao sam s ostalim igračima. Radi sve pogrešno i dok je on tamo, ja neću igrati za reprezentaciju, ja i još par igrača. Svi smo mislili da se on povukao, ali i on dalje igre u dublu. Zašto to radi?'', pitao je Bernard a onda nastavio. On uzima postotak od igrača koji dobiju pozivnice jer svi rade upravo s Lleytonom. Svi znate što radi, ja mislim da je to pogrešno. Da je to sukob interesa, govorio je Tomić.

Hewitt je naravno dan kasnije dobio svojih pet minuta.

''Nakon što izgubiš u prvom kolu, moraš izaći pred novinare i reći zašto si izgubio. On je krenuo s nekom drugom pričom. Mi u reprezentaciji smo postavili neke standarde od kojih Bernard iskače u posljednje vrijeme. Proveo sam mnogo vremena s njim, često smo razgovarali jedan na jedan, želio sam mu pomoći ali nastavio raditi po svome. Ja sam prekinuo svaku vrstu komunikacije'', naglasio je Hewitt koji je novinare iznenadio informacijom o prijetnjama.

''Prijetnje su bile od Bernija. Prijetio je meni, mojoj porodici, ali se ne bojim. Sve su to prazne prijetnje'', zaključio je Hewitt.

Kopirati
Drag cursor here to close