Hercegovina Classic

Hercegovina odlučuje Državnog prvaka u cestovnom biciklizmu

Organizatori ovog Prvenstva su Udruga za promociju biciklizma "Hercegovina Bike" i Biciklistički klub Mostar, zajedno s Biciklističkim savezom Bosne i Hercegovine, a na utrci će nastupiti najbolji cestovni biciklisti Bosne i Hercegovine
Sport / Ostali sportovi | 23. 09. 2019. u 11:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Još nas nekoliko dana dijeli do cestovne utrke "Hercegovina Classic", odnosno Državnog prvenstva u cestovnom usponu koje će se održati u subotu; 28. rujna 2019. s početkom u 12 sati ispred tržnog centra Mepas Mall. Organizator i ističu kako je sve spremno za utrku koja će odlučiti Državnog prvaka za 2019 godinu. 

Napomenimo, organizatori ovog Prvenstva su Udruga za promociju biciklizma "Hercegovina Bike" i Biciklistički klub Mostar, zajedno s Biciklističkim savezom Bosne i Hercegovine, a na utrci će nastupiti najbolji cestovni biciklisti Bosne i Hercegovine, koji će se boriti za vrijedne UCI bodove koji se računaju za kvalifikacijsku normu za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine. 

"Posljednje pripreme za održavanje ove utrke privode se kraju i vjerujemo kako ćemo još jednom pokazati se kao dobar domaćin i predstaviti Hercegovinu u najboljem svjetlu. Ovo je posljednja utrka Državnog prvenstva u 2019 godini i kao takva odlučuje o nositelju naslova Državnog prvaka. Koliko je bitna ova utrka govori i činjenica da su nas prije nekoliko dana kontaktirali iz Agencije za antidoping kontrolu, te najavili svoj dolazak i testiranje sportaša, a sve u cilju pravednog natjecanja", izjavio je Toni Zorić, organizator utrke.

"Mi smo svakako sretni što smo bili u mogućnosti organizirati utrku Državnog Prvenstva u Hercegovini, što nije mala stvar, to je zapravo jedna od najvažnijih utrka i osim samog naslova Državnog Prvaka nosi i vrijedne UCI bodove, koji mnogo znači svim sportašima koji se spremaju za odlazak na Olimpijske igre", dodao je Zorić.

Start i cilj utrke bit će ispred tržnog centra Mepas Mall, s početkom u 12 sati, odakle će biciklisti voziti zatvorenu vožnju kroz grad, a nakon toga ih čeka zahtjevni uspon prema Gorancima i žestoka borba za naslov Državnog prvaka. Ono što je bitno istaknuti jeste da će na Prvenstvu nastupiti bh. biciklisti u svim kategorijama, te da će Mostar i Hercegovina imat i nekoliko svojih predstavnika.

"Izuzetna nam je čast što smo još jednom uključeni u organizaciju ovog događaja, te što će biciklisti na svoj put prema nositelju naslova Državnog prva ka startati upravo ispred Mepas Malla. Uvijek podržavamo ovako pozitivne događaje, a uz cestovnu utrku "Hercegovina Classic" smo vezani od samog početka i imamo pozitivna iskustva u organizaciji ove utrke, te vjerujemo da će i u 2019 godini ova utrka donijeti lijepu sportsku priču", izjavio je Josip Jurilj, voditelj marketinga Mepas Mall.

Utrka se organizira uz pomoć generalnog pokrovitelja:Federalno ministarstvo kulture i sporta, partnere: Vladu HNŽ, Sportski Savez Grada Mostara, Ministarstvo unutarnjih poslova HNŽ-a, te sponzore: Mepas Mall, Hercegovina Vino, voda LEDA i restoran Konoba Goranci.

Kopirati
Drag cursor here to close