Igalo

Hercegovcu 12 medalja i pehar s prvog natjecanja u novoj godini

Judaši Hercegovca nastavljaju dalje sa svojim aktivnostima i pripremama za državna prvenstva u različitim uzrasnim kategorijama te već slijedećeg vikenda u planu su dva međunarodna natjecanja.
Sport / Ostali sportovi | 05. 02. 2019. u 12:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U subotu 2.2.2019 održan je 37. Judo Kup Mimoze u Igalu u Crnoj Gori u organizaciji judo kluba Igalo. Jedan od najstarijih turnira u regiji okupio je 540 judaša iz 40 klubova iz Crne Gore, Kosova, Bugarske, Srbije i Bosne i Hercegovine.

10 judaša Hercegovca je u Mostar sa sobom donijelo 12 medalja i pehar za najbolju ekipu curica do 11 godina.
Za Hercegovac su nastupili Katja Tomić, Fabijan Galić, Vana Šarac, Nera Prce, Lorena Vučić, Niko Novak, Ivana Buntić, Tomislav Brkić, Ivan Miličević i Mario Novak. Svi judaši Hercegovca su se ovog puta okitili medaljom.

S ukupno 36 borbi kao pobjednici izlazili su 27 puta. Ovim učinkom izborili su se za 4 zlata i to Katja Tomić, Nera Prce, Mario Novak i Ivan Miličević, srebra su osvojili Lorena Vučić, Nera Prce (uzrast starijih) i Vana Šarac a bronce su izborili Niko Novak, Fabijan Galić, Tomislav Brkić, Ivana Buntić i Lorena Vučić (uzrast starijih).

Za pehar i titulu najbolje ekipe curica do 11 godina izborile su se Nera Prce, Lorena Vučić i Vana Šarac.

U četvrtak 31.1. održana je manifestacija Izbor najboljih sportaša grada Mostara za 2018-tu godinu. Komisija je prepoznala rezultat članice Hercegovca Lane Čović-Stanić koja je u protekloj godini osvojila titulu prvaka države te je u Mostar donijela brončanu medalju s prvenstva balkanu za djecu do 13 godina i dodijelila joj je nagradu najbolje mlađe kadetkinje grada Mostara.

Osim Lane sportski savez grada Mostara dodijelio je i nagradu za životno djelo dugogodišnjem treneru Hercegovca Smiljanu Matanoviću, koji je tako postao treći član Hercegovca čiji je rad prepoznao grad Mostar i dodijelio mu nagradu za životno djelo.

Judaši Hercegovca nastavljaju dalje sa svojim aktivnostima i pripremama za državna prvenstva u različitim uzrasnim kategorijama te već slijedećeg vikenda u planu su dva međunarodna natjecanja.

Kopirati
Drag cursor here to close