Ante Baković

Hercegovac na čelu Hrvatskog odbojkaškog saveza još četiri godine

Baković, čiji su korijeni iz Tomislavgrada, vodit će tako Hrvatski odbojkaški savez još četiri godine.
Sport / Ostali sportovi | 15. 06. 2020. u 20:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Zagrebu je održana 16. izborna Skupština Hrvatskog odbojkaškog saveza, na kojoj je jednoglasno izabran novi/stari predsjednik Hrvatskog odbojkaškog saveza Ante Baković.

Baković, čiji su korijeni iz Tomislavgrada, vodit će tako Hrvatski odbojkaški savez još četiri godine.

''Zahvaljujem radnom predsjedništvu i izbornom povjerenstvu, a najviše svim članovima Skupštine. Ovakva podrška zaista daje veliki vjetar u leđa za dalje, ali pokazuje i da smo na pravom putu i da saveza radi dobar posao. Hvala Vam na tome'', poručio je Baković.

Osvrnuo se i na mandat iza sebe.

''Prije tri godine smo zatekli Savez na rubu bankrota, s neizvjesnim ishodom, oslabljenim reprezentacijama i bez puno nade u budućnost. Danas smo, unatoč svim problemima i nedaćama, jedan od najpouzdanijih partnera CEV-a i FIVB-a, voditelji i sudionici nekoliko EU projekata, otplatili smo sva dugovanja i utrostručili proračun Saveza'', kazao je.

Imaju, kažu, velike planove za budućnost.

''Imamo velike planove i visoke ambicije. Ipak, sve to ne možemo postići bez čvrste i stabilne baze i upravo zbog toga ćemo u ovoj, svima kriznoj godini nastojati na najbolji mogući način pomoći našim klubovima. U suradnji s HOO-om i SDUŠ-om radimo na izradi prijedloga paketa mjera financijske pomoći domaćim klubovima, prema kojem bi svi klubovi sudionici domaćih odbojkaških natjecanja trebali dobiti financijsku pomoć putem Saveza, u iznosima između 5.000 kn i 25.000 kn, ovisno o rangu natjecanja. Mir, stabilnost i kontinuitet su najvažniji preduvjeti za uspjeh. Ne mogu biti sretniji što smo konačno svi zajedno na istom putu i koračamo nikad sigurniji u velike pobjede i uspjeh hrvatske odbojke. Hvala vam još jednom na povjerenju, siguran sam da ga nećemo iznevjeriti'', rekao je u svom govoru novi(stari predsjednik HOS-a Ante Baković.

Imenovan je i novi Upravni odbor saveza, koji sada ima 13 članova.

Upravni odbor čine Ante Baković, Vladimir Brnečić, Duško Živković, Željko Jurčević, Sandra Baturina, Vedran Juravić, Arduino Popović, Petar Sprčić, Damir Zec, Ksenija Vržina, Dr. Ivan Fattorini, Katarina Barun Šušnjar i Vlado Bagarić

Kopirati
Drag cursor here to close