Vlast obećala pomoći

Lana Pudar skromno: Nastaviti raditi

''Planovi za dalje su mi nastaviti raditi i pokušati otplivati što bolje vrijeme na Olimpijadi", kazala je Lana.
Sport / Ostali sportovi | 15. 03. 2021. u 15:44 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije i skupštinski zastupnik Nevenko Herceg s ministrom prosvjete, znanosti, kulture i sporta HNŽ-a Rašidom Hadžovićem primio je u ponedjeljak u svom uredu Lanu Pudar, predstavnicu Bosne i Hercegovine na predstojećim Olimpijskim igrama u Tokiju.

Lana je iskoristila susret kako bi predsjednika Hercega i ministra Hadžovića upoznala s tijekom priprema za Olimpijske igre.

"Jako sam sretna i zadovoljna ostvarenim rezultatom. Planovi za dalje su mi nastaviti raditi i pokušati otplivati što bolje vrijeme na Olimpijadi", kazala je Lana.

Čestitavši Lani na ostvarenom rezultatu, Herceg je kazao je kako ga, kao dugogodišnjeg sportskog djelatnika, raduju uspjesi hercegovačkih sportaša na domaćim i međunarodnim natjecanjima.

"Uspješni sportaši zaslužuju našu potporu i uvijek rado podupiremo njihove napore kako bi im se, barem dijelom, olakšao težak sportski put. I ovog puta, a na prijedlog resornog Ministarstva, Vlada će, sukladno financijskim mogućnostima, nagraditi Lanin izvanredni sportski uspjeh i poduprijeti njezin odlazak na Olimpijske igre u Tokio. Također, raduje me što sam u prigodi Lani osobno poželjeti uspjeh na Olimpijskim igrama. Uvjeren sam u to kako će nas i ovog puta obradovati sjajnim rezultatom", zaključio je predsjednik Herceg.

Zadovoljstvo susretom s budućom sudionicom Olimpijskih igara u Tokiju izrazio je i ministar Hadžović.

"Izuzetna mi je čast što smo ugostili našu Lanu, buduću sudionicu Olimpijskih igara u Tokiju koja na najbolji način predstavlja i Grad i našu domovinu. Lana je pokazala da se ne samo talentom, nego i konstantnim radom, odricanjem i zalaganjem mogu ostvariti svjetski rezultati. Naš cilj je da podupiremo ovakve rezultate jer su oni na ponos ne samo Lanine obitelji, prijatelja i Plivačkog kluba Orka, nego i cijele Bosne i Hercegovine. Naravno, posebno mi je drago čuti da je Lana ne samo uspješna sportašica nego i odlična učenica. Očekujem da ovakvih povoda za naše susrete bude što više u budućnosti“, kazao je Hadžović.

Podsjetimo, nedavno je iz resora Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i sporta HNŽ donesen je niz odluka među kojima je odluka o izdvajanju ukupno 500.000 KM za potporu sportu, od čega 150.000,00 KM za izvanredne sportske rezultate na domaćim i međunarodnim natjecanjima.

Inače, XXXII. Olimpijske igre su u glavnom gradu Japana trebale biti održane prošle godine, ali su zbog pandemije koronavirusa odložene i bit će održane od 23. srpnja do 8. kolovoza ove godine, a petnaestogodišnja Lana Pudar će biti jedna od najmlađih sudionica, priopćili su iz Vlade HNŽ-a.

Ministrica civilnih poslova Bosne i Hercegovine, Ankica Gudeljević čestitala je plivačici Lani Pudar ostvarenu olimpijsku ''A'' normu na 100 metara delfin stilom za predstojeće Olimpijske igre u Tokiju.

''S radošću smo dočekali vijest o Laninom uspjehu i plasmanu na Olimpijske igre u Tokiju. Uporan rad zajedno sa talentom, koji je u ovom slučaju neosporan, garant su uspjeha.

Posebice nas raduje činjenica da je 15-godišnja djevojčica ostvarila najbolji rezultat među svim bh. plivačima. Ovim putem iskrene čestitke upućujem i Laninom Plivačkom klubu vodenih sportova ''Orka'' iz Mostara koji je i pored svih nedaća izazvanim pandemijom Covid–19 osigurao neophodne uvjete sportskom ponosu Mostara i BiH'', poručila je ministrica Gudeljević.

Kopirati
Drag cursor here to close