JK Neretva

Helena Čule postala seniorska viceprvakinja BiH u džudu

Reprezentativka BiH u uzrastu kadetkinja Helena Čule, aktualna viceprvakinja Balkana za kadetkinje, postala je viceprvakinja države u uzrastu seniorki, u kategoriji do 78 kg, iako je još uvijek u uzrastu kadetkinja.
Sport / Ostali sportovi | 22. 03. 2021. u 16:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Proteklog vikenda održano je prvenstvo Bosne i Hercegovine za seniore i poletarce u džudu, a domaćin prvenstva bio je JK Lukavac.

Na natjecanju su nastupali svi kvalificirani natjecatelji iz sva tri džudo saveza koliko ih i djeluje u Bosni i Hercegovini i to pod okriljem glavnog granskog saveza Judo saveza BiH.

Mostarski klub Neretva imao je tri natjecatelja, seniora na ovom prvenstvu, gdje su osvojene dvije sjajne medalje. Ujedno ovo su dvije povijesne medalje za Neretvu.
Podsjećamo ii da je JK Neretva osnovan 2014. godine te su ove prve seniorske medalje i još od većeg značaja. Osvojena je jedna srebrena, jedna brončana medalja, te jedno sedmo mjesto, priopćili su iz ovog Kluba.

Reprezentativka BiH u uzrastu kadetkinja Helena Čule, aktualna viceprvakinja Balkana za kadetkinje, postala je viceprvakinja države u uzrastu seniorki, u kategoriji do 78 kg, iako je još uvijek u uzrastu kadetkinja.

Dugogodišnji reprezentativac BiH u uzrastu kadeta i juniora Srđan Ajvaz, ostvario je također izuzetan rezultat u uzrastu seniora osvojivši brončano odličje na PBiH u kategoriji do 90 kg, iako je još uvijek u uzrastu juniora.

Ivan Jurić ovoga puta nije uspio da dođe do pobjedničkog postolja. On je imao jednu pobjedu i dva poraza te tako nije imao više borbi.

''Jako smo zadovoljni ovim rezultatima. Kontinuitet osvajanja državnih medalja na najvećim natjecanjima nije prekinut, a ostaje žal što se i naš treći natjecatelj nije popeo na pobedničkog postolja. Za tako nešto je nedostajalo i malo sportske sreće. Za bolje rezultate svih naših natjecatelja potrebna nam je uvjetna dvorana kako bi se trenažni proces normalno odvijao, što već duže razdoblje tražimo od gradskih vlasti kao što imaju svi drugi klubovi u našoj zemlji. Znamo da uvijek može bolje, ali naši natjecatelji daju najviše što mogu obzirom u kakvim uvijetima treniraju i zaslužuju sve čestitke za uspjehe koje ostvaruju. Mi idemo dalje i nadamo se novim medaljama i još boljim uspjesima na domaćoj i međunarodnoj sceni'', poručuju iz JK Neretva.

Kopirati
Drag cursor here to close