JK Neretva

Helena Čule najuspješnija kadetkinja grada Mostara

Pored kadetkinje Neretve u uži izbor za najuspješnije sportaše grada Mostara ušlo je još četvero članova kluba.
Sport / Ostali sportovi | 02. 02. 2020. u 21:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U četvrtak je održan 18. po redu Izbor najuspješnijeg sportaša grada Mostara.

Najbolji mostarski sportaši, sportski kolektivi i zaslužni sportski djelatnici u 2019. godini dobili su svoja priznanja na svečanosti održanoj u hotelu "Mepas" u Mostaru.

"Mostar je grad sporta, u što smo se uvjerili veliki broj puta po sjajnim  rezultatima njegovih sportaša. Potvrđuje činjenica da i pored nedostatka uvjeta za treniranje, mostarska omladina sa njihovim trenerima rade i ulažu velike napore kako bi se borili za što bolji rezultat, a ujedno i za svoj opstanak pod mostarskim nebom.

Također stoji i činjenica da kada bi svi sportovi u Mostaru imali normalne uvjete za treniranje kao sto to imaju drugi gradovi u regiji ne znamo tko bi im i mogao biti konkurencija i gdje bi im kraj bio.

Bez obzira na sve, silni osmjesi na pobjedničkim postoljima nisu neobična stvar za  judaše i judašice mostarske Neretve. Već drugu godinu za redom ovaj klub ima sportaša grada Mostara u nekoj od kategorija i nekoliko nominacija, a podsjećamo da je klub tek ušao u šestu godinu postojanja. Prošle godine titulu za najuspješnijeg sportaša grada Mostara odnio je Hrvoje Knezović u kategoriji ml. kadeta, dok je titulu za nadu godine grada Širokog Brijega odnijela Ana Vranješ u kategoriji ml. djevojčica. Ali uvjeti u kojima oni treniraju i pokušavaju da budu što bolji su jako loši", kažu u mostarskom judo klubu.

Mostarska Neretva je i u 2019. godini konkurirala u nekoliko kategorija za najuspješnije sportaše grada Mostara. Najuspješnija iz redova Neretve ovoga puta bila je Helena Čule, koja se okitila titulom najuspješnije kadetkinje grada.

Helena Čule je uz pomoć svoga trenera i svojih prijatelja i sparing partnera postigla veoma dobre rezultate u 2019. godini. Prvo se okitila zlatnom medaljom na prvenstvu H-B, a  zatim zlatnom medaljom na državnom prvenstvu BiH i titulom državne prvakinje i samim time plasmanom na Balkansko i Europsko prvenstvo. Nastupom na Balkanskom prvenstvu Helena Čule je potvrdila svoj kvalitet i okitila se srebrenom medaljom i titulom viceprvakinje Balkana. Klub propušta Europsko prvenstvo zbog nedostatka novčanih sredstava.

Pored kadetkinje Neretve u uži izbor za najuspješnije sportaše grada Mostara ušlo je još četvero članova kluba.

Korina Džidić je bila u kategoriji ml. kadetkinja sa postignutim rezultatima u 2019.g. (treća na državnom prvenstvu BiH i prvakinja Balkana), a Rino Vrljić također u užem izboru u kategoriji ml. kadeta sa postignutim rezultatima u 2019.g. (viceprvak BiH, te treći na Balkanu).

U konkurenciji juniora i juniorki klub je opet imao dvoje članova u užem izboru, a to su Antonija Jozeljić i Srđan Ajvaz.

U ekipnom djelu Neretva je imala nominaciju za žensku ekipu ml. kadetkinja (Korina Džidić, Lana Čarapina, Martina Rogić i Ana Vranješ) koje su ostvarile jako dobar rezultat osvojivši treće ekipno mjesto na prvenstvu BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close