Formula 1

Hamilton u Mexico Cityju osigurao četvrti naslov prvaka

Treću pobjedu u karijeri osvojio je Max Verstappen u Red Bullu, ispreda Valtterija Bottasa u Mercedesu i Kimija Raikkonena u Ferrariju.
Sport / Ostali sportovi | 30. 10. 2017. u 08:20 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dvije utrke prije kraja sezone vozač Mercedesa Lewis Hamilton osigurao je svoj četvrti naslov svjetskog prvaka, iako je na sinoćnjoj Velikoj nagradi Meksika bio tek deveti.

S obzirom da je Hamiltonov najbliži pratitelj Sebastian Vettel u Ferrariju bio četvrti, britanski vozač sada ima nedostižnu prednost od 56 bodova ispred Vettela.

Ključni trenutak utrke dogodio se u treće zavoju kada je došlo do dodira između Hamiltona i Vettela. Britanac je u udesu probušio gumu, dok je Nijemac razbio prednje krilo. Obojica su morala u boks, nakon čega se Nijemac bolje snašao, no na kraju puno više razloga za slavlje ima Hamilton.

Treću pobjedu u karijeri osvojio je Max Verstappen u Red Bullu, ispreda Valtterija Bottasa u Mercedesu i Kimija Raikkonena u Ferrariju.

Hamiltonu je to četvrti naslov prvaka nakon što je bio najbolji 2008., 2014. i 2015. godine. Po četiri naslova prvaka imaju i Francuz Alain Prost, te Nijemac Sebastian Vettel, Argentinac Juan Manuel Fangio je pet puta bio svjetski prvak, dok je rekorder Nijemac Michael Schumacher sa sedam titula svjetskog prvaka.

"Presretan sam. Hvala svima. Ne znam što se dogodilo u zavoju, ja sam ostavio dovoljno mjesta. Međutim, najvažnije je da se nisam predao. Ovo je sve pomalo nestvarno", kazao je novi svjetski prvak.

Dvije utrke prije kraja Hamilton ima 333 boda, Vettel je drugi sa 277 bodova, a treći je Bottas sa 262 boda.

U poretku konstruktora vodi Mercedes (595), ispred Ferrarija (455) i Red Bull - TAG Heuera (340).

Posljednje dvije utrke sezone voze se 12. studenog u Brazilu i 26. studenog u Abu Dhabiju.

Kopirati
Drag cursor here to close