Osvajačica Wimbledona

Halep: Ovo je za moju mamu

''Ovo je vrlo posebno i nešto što nikad neću zaboraviti jer je ovo bio san moje majke...''
Sport / Ostali sportovi | 14. 07. 2019. u 13:40 Feđa IBRULJ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Simona Halep je definitivno potvrdila svoj status jedne od najboljih. Osvojila je Roland Garros, bila prva na svijetu i od subote u svojoj riznici ima veliki Wimbledon. Je li potrebno još nešto? Realno nije, jer ovo su dva najveća turnira koja se mogu osvojiti.

Ipak, kod Simone jednu stvar treba dodati. Ona je u finalu deklasirala Serenu Williams. A to, priznat ćete, bez obzira na Serenine godine, na činjenicu da ove godine nije puno igrala, da se sve više okreće obitelji, običnom životu nije lako. Serena je do Halep izgubila osam finala, gubila je uvjerljivo od Kerber, Sharapove, Stosur, ali nikada nije uhvatila manje gemova. Tek četiri. Jedan manje nego u finalu US. Opena 2011.godine kada je Australka Stosur slavila 6:2, 6:3. Svjesna je Halep toga.

''Ovo je moj najbolji meč u karijeri ikada. Za to se moram zahvaliti i Serena koja je najbolja moguća inspiracija. Bila sam tako nervozna, prije meča imala sam mučninu u trbuhu, a onda sam došla na teren i koncentrirala se na meč.  Osjećaj je naravno nevjerojatan. Znala sam da moram biti jaka na svakoj lopti, da moram biti unutra 100 posto.

Baš kao što sam znala da ne smijem dozvoliti povratak Sereni u meč jer ona je jaka i moćna. U jednom trenutku sam pogledala semafor i vidjela kako vodim 5:2, sebi sam rekla, ovo je stvarno. I nastavila sam igrati, boriti se do kraja. Finala koja sam gubila u prošlosti su me naučila kako da se ponašam. Jer nije lako igrati finale Grand Slama, u jednom trenutku postanete nervozni, nekada i previše. Naučila sam se nositi s tim pritiskom, ne razmišljam previše o trofeju, samo idem igrati iz poena u poen'', pričala je nakon velike pobjede Simona i nije zaboravili spomenuti svoju mamu.

Foto: Getty Images / Simona Halep

''Ovo je vrlo posebno i nešto što nikad neću zaboraviti jer je ovo bio san moje majke. Kada sam imala 10 godina, rekla mi je ako želim ostvariti nešto veliko u tenisu, da moram igrati finale Wimbledona. To se danas dogodilo, tako da hvala mami'', rekla je Halep koja je pored naslova u Roland Garrosu igrala finale.

Kopirati
Drag cursor here to close