Školarci se natjecali

Grude: Uličnom utrkom proslavljen Dan općine

Održana ulična utrka učenika u sklopu obilježavanja Dana općine Grude
Sport / Ostali sportovi | 16. 11. 2017. u 17:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sklopu obilježavanja Dana općine Grude u četvrtak je u toj općini održana ulična utrka učenika osnovnih i srednjih škola u organizaciji Atletskog, treking i planinarskog kluba (ATPK) "Grude 1955", općine Grude i grudskih škola.

Natjecanje je podijeljeno u četiri kategorije - djevojke osnovnih škola, dječaci osnovnih škola, djevojke srednje škole i srednjoškolci.

Start i cilj bio je kod spomenika braniteljima u središtu Gruda, a organizatori su za tri prvoplasirana natjecatelja dodijelili medalje, te su pobjednicima uručene članske iskaznice ATPK "Grude 1955".

U kategoriji djevojke osnovnih škola, koje su trčale 1000 metara, prvo mjesto osvojila je Marija Alpeza, drugo mjesto Mia Miloš, dok je treća bila Nina Bošnjak.

U kategoriji dječaci osnovnih škola, koji su istrčali stazu 1500 metara, David Nikić je osvojio prvo mjesto, Mario Prlić drugo, a Josip Galić treće.

U kategoriji srednjoškolki, koje su trčale 1500 m, prvo mjesto osvojila je Laura Ćorluka, drugo mjesto Lara Šimić, a treće Drina Pandžić.

Srednjoškolci su istrčali 2000 metara, a prvo mjesto osvojio je Filip Leko, drugo Hrvoje Zorić, a treće Josip Pandžić.

Inače, završna manifestacije obilježavanja Dana općine Grude upriličit će se 17. studenoga, a počet će u 10 sati polaganjem cvijeća na grob pokojnog predsjednika HR HB Mate Bobana u Gorici, nakon čega će se cvijeće položiti kod spomenika hrvatskih branitelja u Grudama.

Svečana sjednica Općinskog vijeća Grude najavljena je za 11 sati u tamošnjoj kinodvorani. 

Kopirati
Drag cursor here to close