Iznad Mostara

Gradi se avanturistički park ''Fortica''

Sport / Ostali sportovi | 20. 03. 2017. u 08:42 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Brdsko – biciklističko udruženje „MTBA“ iz Mostara dobilo je od strane Gradske uprave grada Mostara na korištenje ruševni objekt na brdu Fortica iznad Mostara.

Đani Rahimić, predsjednik Udruženja MTBA Mostar, u izjavi za Dnevni list kaže kako je Udruženje vlastitim sredstvima te donacijama, uz volonterskim rad svojih članova pokrenulo aktivnosti na uređenju ovog objekta koji će se koristiti za potrebe udruženja, a planirano je da predstavlja središnji dio budućeg avanturističkog parka ''Fortica''.

''U sklopu navedenog projekta planirano je uvođenje novih avanturističkih sadržaja na lokalitet Fortice, gdje već postoje staze za brdski biciklizam i sportsko penjalište. Jedan od tih sadržaja jeste i jako popularni ZIP LINE koji će predstavljati avanturističku novinu na području Hercegovine. Ukupna dužina sajle ZIP LINE-a će iznositi 550 metara s visinskom razlikom od 80 metara, a posebnu atrakciju čini nevjerojatan pogled na Mostar”, kazao je Rahimić.

Iz Udruženja se nadaju kako će dom biti mjesto okupljanja biciklista i ljubitelja prirode, koji na ovom mjestu mogu uživati u rekreativnim aktivnostima.

MTBA Mostar (Mountain Biking Association) osnovana je 2014. godine s ciljem promocije i popularizacije brdskog biciklizma, prije svega na području HNŽ-a.

Kopirati
Drag cursor here to close