Nema piti i navijati

Gledateljima na OI zabranjen alkohol

Јapanska javnost burno je negodovala na medijske izvještaje ranije ovog tjedna o tome da se razmatra dozvoljavanje konzumiranja alkohola na olimpijskim borilištima.
Sport / Ostali sportovi | 23. 06. 2021. u 08:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Organizatori Olimpijskih igara u Tokiju odlučili su da zabrane prodaju alkohola gledateljima na sportskim borilištima, 30 dana od početka velikog natjecanja.

Јapanska javnost burno je negodovala na medijske izvještaje ranije ovog tjedna o tome da se razmatra dozvoljavanje konzumiranja alkohola na olimpijskim borilištima, javlja RTRS.

''Poštujući stručne savjete, organizacijski odbor je odlučio da zabrani prodaju i konzumiranje alkoholnih pića na borilištima da bi se spriječilo širenje infekcija'', rekla je predsjednica odbora Seiko Hashimoto.

Ona je dodala da se sa ovim složio i sponzor natjecanja, kompanija za proizvodnju piva i osvježavajućih pića "Asahi".

Prodaja alkohola ograničena je u Tokiju i okolici nakon što su zdravstveni dužnosnici upozorili da bi njegovo konzumiranje moglo da ohrabri blizak kontakt, glasan govor i kretanje ljudi po kafićima, što bi pomoglo širenju virusa korona.

Hashimoto je ranije branila odluku organizatora da gledateljima bude dozvoljeno da prate natjecanje na licu mjesta.

Broj je ograničen na do 10.000 gledatelja po objektu. Stranim posjetiteljima nije dozvoljeno da dođu u Јapan povodom Olimpijskih igara.

Kopirati
Drag cursor here to close