UCI

Glasgow 2023. domaćin prvog svjetskog prvenstva u svim biciklističkim sportovima

Prošle godine je Glasgow bio domaćin europskog prvenstva u nekoliko sportova, a 2014. godine grad je proglašen mjestom za igre Commonwealtha.
Sport / Ostali sportovi | 10. 02. 2019. u 07:52 Bljesak.info
Kopirati

Svjetsko prvenstvo u svim biciklističkim sportovima održat će se prvi put u Glasgowu 2023. godine, potvrdila je Svjetska biciklistička federacija (UCI).

Svjetska prvenstva u biciklističkim sportovima organizirat će se svake četiri godine, a natjecanja će se održavati u cestovnom i planinskom biciklizmu, BMX-u te pistovnom biciklizmu i trajat će dva tjedna, piše Hina.

Predsjednik UCI-ja Uwe David Lappartient je izjavio da je kombinirano SP bilo jedno od njegovih obećanja u predizbornoj kampanji.

Prošle godine je Glasgow bio domaćin europskog prvenstva u nekoliko sportova, a 2014. godine grad je proglašen mjestom za igre Commonwealtha.

Za potrebe europksog prvenstva prošle godine izgrađen je BMX centar u Glasgowu. EP u cestovnom i planinskom biciklizmu prošle godine održan je u gradu i na periferiji grada, a za 2023. utrke bi se mogle premjestiti izvan grada. U Fort Williamu, koji je oko 200 kilometara udaljen od Glasgowa, tradicionalno se dugo već održava svjetski kup u brdskom biciklizmu, a također je bio domaćin SP-u.

Točni termini svjetskog kobiniranog prvenstva, koji bi se trebao održavati u kolovozu, još nisu određeni, ali je sigurno da će izazvati dosta promjena u kalendaru biciklističkih utrka. La Vuelta počinje tradicionalno u posljednjem tjednu kolovoza, a gotovo cijeli srpanj pripada Tour de Franceu.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 

Kopirati