Američki sprinter

Gatlinu su cilj OI 2021.

Nad Gatlinovom karijerom je sjena dopinškog skandala, bio je suspendiran 2006. na osam godina, što je skraćeno na četiri, zbog čega nije nastupio na OI u Pekingu 2008.
Sport / Ostali sportovi | 26. 03. 2020. u 09:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američki sprinter 38-godišnji Justin Gatlin, osvajač zlatne medalje na 100 m 2004., izjavio je za portal "TMZ Sports" da je njegov cilj sudjelovanje na olimpijskim igrama u Tokiju koje su u utorak odgođene za 2021. zbog koronavirusa.

"Cilj će biti sudjelovanje na olimpijskim igrama 2021. Mislim da mnogo ljudi vjeruje da vrijeme ide protiv mene i drugih starijih sportaša u sadašnjoj situaciji, ali to je daleko od istine", kazao je Gatlin koji je planirao okončati karijeru nakon OI u Tokiju koje su se trebale održati ovo ljeto.

Američki sprinter, koji će sljedeće godine imati 39, kazao je da mu je inspiracija zvijezda američkog nogometa Tom Brady, šesterostruki osvajač Super Bowla s New Englandom, koji je ove godine pred sebe postavio novi izazov potpisavši ugovor u 42. godini s Tampa Bay Buccaneersima.

"Sve što se događa oko Toma Bradyja u ovom trenutku, to mi daje nadu. Možemo reći: 'Možda vidjeti 40-godišnjeg Justina Gatlina na atlteskoj stazi i nije tako ludo'", dodao je.

"Neće biti tako velika razlika trčati u 39.godini. Uvijek sam si govorio:' Neću trčati do 40.godine'. Bio sam tako tvrd s tom idejom, a sada kada se tome približavam, želim još trčati".

Nad Gatlinovom karijerom je sjena dopinškog skandala, bio je suspendiran 2006. na osam godina, što je skraćeno na četiri, zbog čega nije nastupio na OI u Pekingu 2008.

No deset godina kasnije osvojio je zlatnu medalju na 100 m na svetskom prvenstvu 2017. i bio je član muške štafete na 4x100 m koja je na SP u Dohi osvjila zlato.

Kopirati
Drag cursor here to close