Težak zadatak za bh prvaka

Futsal: Mostar SG danas protiv prvaka Europe, Sportinga

Igrači i stručni štab mostarskog kluba svjesni su kvalitete protivnika, ali i da imaju priliku za povijesni uspjeh - da se plasiraju među 16 najboljih ekipa.
Sport / Ostali sportovi | 09. 10. 2019. u 11:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako iza sebe kao momčad imaju određeni broj utakmici u Ligi prvaka, današnji protivnik je daleko najkvalitetniji, jer ipak se radi o aktualnom prvaku Europe.

U prvoj utakmici drugog kruga ovosezonskog izdanja Lige prvaka u Futsalu, aktualni prvak BiH, Mostar SG će se suprotstaviti Sportingu iz Lisabona. Sportingu koji je prošle sezone na završnom turniru u Kazahstanu, stigao do naslova preko španjolskog Intera odnosno domaćeg Kairata. Pored jednog naslova, Portugalci imaju tri finala, jedno treće, jedno četvrto mjesto. Godinama su u vrhu europskog futsala, pa su i ove sezone favoriti za naslov, što automatski znači da su najbolja ekipa turnira u Sloveniji.

''Sigurno da je za sve nas jedan izazov igrati protiv ekipe kao što je Sporting. Radi se o prvaku Europe, ekipi koja je godina u europsku futsala i koja u svojim redovima ima sjajne Portugalce, Brazilce. Za nas jedna vrsta izazova, da vidimo što i koliko možemo. Ipak, realno našu šansu moramo tražiti u utakmica protiv prvaka Srbije i Slovenije. Dobro smo radili tijekom priprema, odradili smo i nekoliko kontrolnih utakmica. Tu su i nova pojačanja i vjerujem da možemo napraviti taj još jedan iskorak. Naravno, ne trebamo se zavaravati da će biti lako protiv domaće ekipe, pa iskusnog Ekonomca, ali mislim da su to protivnici protiv kojih možemo igrati'' naglašava Mario Aladžić.

Foto: PR / UEFA Futsal Liga prvaka

U drugom krugu Lige prvaka 32 momčadi su raspoređene u osam skupina. Iz tzv „staze “ A, plasman u Elitni krug će izboriti čak njih 12, dok je ostatak put u B stazi ipak u nešto težem položaju s obzirom na to da samo prvoplasirani prolazi dalje. S obzirom na to da se Mostar SG nalazi u skupini iz koje tri momčadi idu dalje, svoju šansu može tražiti pored prvaka Slovenije i domaćina turnira Doboveca, te Ekonomca iz Srbije. 

Podsjećamo, Mostar SG Staklorad prvu utakmicu glavne runde UEFA Futsal Lige prvaka, igra u srijedu u 17.30 časova u Sloveniji protiv europskog prvaka Sportinga.  U četvrtak ih očekuje  utakmica protiv domaćina Doboveca, a posljednju u igraju protiv Ekonomca u subotu. 

Kopirati
Drag cursor here to close