Spektakularno natjecanje

FOTO | Carlton i Hunt pobjednici Red Bull Clif Diving natjecanja u Mostaru

Sport / Ostali sportovi | 16. 09. 2017. u 13:32 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Amerikanka Cesilie Carlton i Britanac Gary Hunt pobjednici su Red Bull Cliff Diving natjecanja u skokovima u vodu održanom na Starom mostu u Mostaru.

Spektakularno dvodnevno natjecanja završeno je finalnom serijom skokova u subotu pred više od petnaest tisuća gledatelja koji su se natiskali ispod Starog mosta, a najboljim su se pokazali Carlton kod djevojaka i Hunt u konkurenciji skakača.

Iako danas nije nastupala zbog ozljede koljena zadobivene prilikom probnog skoka u petak, Australka Rhiannan Iffland zadržala je vodstvo u ukupnom poretku, dok kod muškaraca vodi pobjednik mostarskog natjecanja Gary Hunt.

Također, skokom sa Starog mosta danas je ozlijeđen meksikanac Sergio Guzman (1991.).

Nakon skoka sa Starog mosta, Guzmanu su u pomoć pritekli ronioci i medicinsko osoblje koji su ga imobilizirali u nosilima i u čamcu odvezli niz Neretvu prema KC "Dr. Safet Mujić", a kako saznajemo Guzman je pri svijesti.

Posljednja stanica ovogodišnjeg prvenstva Red Bull Cliff Diving je vodopad Rininahue u Čileu, gdje će 21. listopada biti okrunjeni ovogodišnji najbolji svjetski visinski skakač i skakačica.

Red Bull Cliff Diving ekstremni je sport čija se natjecanja održavaju od 2009. godine, a prvo natjecanje u Mostaru održano je 2015. godine.

Najbolji svjetski skakači izvode spektakularne skokove s platforme visoke 27 metara, dok natjecateljice skaču s 21 metara visine.

Kopirati
Drag cursor here to close