Ni kiša ne smeta hodočasnicima

Biciklističko hodočašće u čast svetog Ante

Ni nevrijeme nije moglo spriječiti bicikliste da krenu na hodočašće u čast sv. Anti
Sport / Ostali sportovi | 09. 06. 2018. u 10:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji studija kineziologije – FPMOZ, Društva pedagoga TZK Ljubuški, te biciklističkih klubova Mostar, Brotnjo, i Ljubuški danas se održava deseto biciklističko hodočašće u čast sv. Ante.

Biciklisti su  s pola sata zakašnjenja zbog nevremena, krenuli iz Mostara prema Ljubuškom.

Mostarcima se 'novi biciklistički hodočasnici' priključuju u Čitluku, te se ruta dalje nastavlja prema Međugorju uz kratko zadržavanje ispred crkve sv. Jakova. Dalje se nastavlja ispod Križevca preko Miletine i Crnopoda do Humca i svetišta sv. Ante gdje će uslijediti blagoslov i kratka molitva.

Druženje će se nakon toga nastaviti u restoranu “Mandića jaz” koji se nalazi na Čeveljuši, prekrasnom mjestu uz rijeku Trebižet.

Ovo biciklističko hodočašće okuplja veliki broj biciklista iz svih biciklističkih kubova Hercegovine pod sloganom „Zdrav duh u zdravom tijelu“ a cilj mu je popularizacija rekreativnog biciklizma za sve uzrasne kategorije, priopćeno je ranije.

Biciklističko druženje postalo je tradicionalno i ove godine je njegovo 10 izdanje, stoga organizatori pozivaju sve zainteresirane da se priključe i budu dio ove pozitivne biciklističke priče.

Kopirati
Drag cursor here to close