Turska

Formula 1 show na mostu koji spaja Europu i Aziju

Ovo će biti prvi put da Scuderia AlphaTauri, tim koji od ove sezone nosi ime Red Bullovog modnog brenda, pod ovim nazivom nastupa u Istanbulu.
Sport / Ostali sportovi | 12. 11. 2020. u 15:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dvojica vozača Formule 1, Pierre Gasly iz Scuderie AlphaTauri i Alex Albon iz Aston Martin Red Bull Racinga, iskoristili su povratak „najbržeg cirkusa na svijetu“ u Istanbul kako bi na mostu koji preko Bosfora spaja Europu i Aziju priredili šou.

Pred utrku za Veliku nagradu Turske, koja se vozi u nedjelju 15. studenog, Gasly i Albon vozili svoje bolide preko 1.560 metara dugačkog Mosta mučenika 15. srpnja, pravili „osmice“ i postali prvi vozači koji su izveli simultano zaustavljanje u boksu na dva kontinenta.

Tako su obilježili dugoočekivani povratak Formule 1 u Tursku, te najavili ulazak na tursko tržište modnog branda AlphaTauri, dostupnog u skoro 90 zemalja širom svijeta.

Ovo će biti prvi put da Scuderia AlphaTauri, tim koji od ove sezone nosi ime Red Bullovog modnog brenda, pod ovim nazivom nastupa u Istanbulu. U dosadašnjih šest utrka za Veliku nagradu Turske, voženih od 2006. do 2011. godine, zvali su se Scuderia Toro Rosso.

''Bilo je nevjerojatno voziti preko Bosfora, znajući da u tren oka možete preći granicu između dva kontinenta – naprosto fantastično! Slavimo povratak Formule 1 u Tursku, a sjajno je i to što se podudara sa predstavljanjem AlphaTauri tima i modnog branda. Osobno mi se jako sviđa AlphaTauri odjeća, i privilegija je nositi njene boje širom svijeta“, izjavio je Gasly nakon vožnje ulicama Istanbula.

Tim Aston Martin Red Bull Racinga u nedjelju će proslaviti i jedan važan jubilej: 300. Grand Prix utrku. Do sada su u Istanbulu zabilježili jednu pobjedu i pet pobjedničkih postolja, a Albon se nada još jednom dobrom rezultatu, na krilima svoje sve bolje forme i trećeg mjesta sa VN Toskane od prije dva mjeseca.

''Pogled sa mosta na Bosforu je nevjerojatan, naročito iz kokpita vozila Formule 1. Mislim da je ovo mogući najbolji način da se digne malo prašine oko ulaska AlphaTaurija. AlphaTauri je još uvijek nov, ali ima velike ambicije, što ovaj show definitivno pokazuje“, izjavio je Albon.

Naravno, svi u Red Bull Racingu potajno priželjkuju rasplet sličan onome sa posljednje utrke za VN Turske, održane 2011. godine, kada su Vettel i Webber za ovaj tim zauzeli prva dva mjesta.

 

Kopirati
Drag cursor here to close