Pripreme

''Vratimo Koševu sjaj iz ‘84. i zajedno dočekajmo EYOF''

Europski omladinski olimpijski festival - EYOF je najveća sportska manifestacija u Bosni i Hercegovini nakon Zimskih olimpijskih igara 1984.
Sport / Ostali sportovi | 04. 01. 2019. u 15:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Ilustracija / 

Fudbalski klub Sarajevo i Centar za sport i rekreaciju Općine Centar uputili su poziv svim zainteresiranima da se priključe akciji "Zajedno i spremno dočekajmo EYOF“.

Europski omladinski olimpijski festival - EYOF je najveća sportska manifestacija u Bosni i Hercegovini nakon Zimskih olimpijskih igara 1984., koja će se Sarajevu i Istočnom Sarajevu održati od 9. do 16. veljače.

Olimpijski stadion "Asim Ferhatović Hase" – Koševo, stadion je na kojem FK Sarajevo igra domaće utakmice i vrijedi za najveći bh. sportski objekt takve vrste. U proteklom razdoblju, uspješno su završeni radovi na određenim dijelovima stadiona u cilju poboljšanja infrastrukture.

U narednom razdoblju, Koševu su prijeko potrebni radovi na sanaciji vanjskih dijelova, farbanja “fasade” stadiona, unutrašnjih dijelova, dijela za novinare, zamjena staklenih površina i stolarije, te dorade limenih konstrukcija.

J.U. Centar za sport i rekreaciju u suradnji s FK Sarajevo upućuju poziv svim zainteresiranima da daju svoj doprinos unapređenju izgleda stadiona kroz brendiranje ulaza na stadionu "Asim Ferhatović Hase", vanjskih dijelova stadiona i četiri pozicije na reflektorima, priopćeno je iz FK Sarajevo.

Skaka: EYOF će biti 'okidač' za nove pozitivne procese i energiju

Projekt realizacije zimskog olimpijskog festivala za mlade (EYOF) važan je za Grad Sarajevo s aspekta promocije sportskih vrijednosti i mladih generacija ljudi koji će vjerojatno u budućnosti biti bh. prvaci u različitim disciplinama, izjavio je gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka na današnjem druženju s medijima.

'' Pripadam generaciji koja se nažalost ne sjeća 1984. godine, Zimske olimpijade u Sarajevu i olimpijskog duha koji je tada vladao, ali vjerujem da zajedno zaista možemo novim sadržajima stvoriti nova sjećanja kao što su ceremonija otvaranja igara, ponovno paljenje olimpijskog plamena u Sarajevu, a da će to sve biti okidač na pozitivnu energiju i procese koje će Grad Sarajevo voditi u budućnosti'', izjavio je gradonačelnik.

Naglašava da će poseban trenutak biti ponovno paljednje olimpijskog plamena na Koševu i rukovanje maskota olimpijskih igara 1984. godine "Vučka" i EYOF-a 2019. "Groodvyja", u čemu će biti mnogo simbolike.

Video: Skaka o EYOF-u

 

Kopirati
Drag cursor here to close