Odlučni predsjednik Sergio Marchionne

Ferrari napušta Formulu 1? ''Osnovat ćemo vlastito natjecanje''

''Mi smo dio povijesti Formule 1 pa razumijemo ta s**nja i razumijemo Formulu 1'', kaže predsjednik Ferraria Sergio Marchionne.
Sport / Ostali sportovi | 19. 12. 2017. u 10:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ferrarijev predsjednik Sergio Marchionne napao je bivšeg tehničkog direktora Rossa Brawna da kao zaposlenik Liberty Media grupe koja upravlja Formulom 1 pokušava ovaj sport odvesti u krivom smjeru.

Naime, Ferrari je nakon prijedloga pravila za motore od 2021. po ko zna koji put ponovio prijetnju odlaskom iz Formule 1 zbog sve veće težnje smanjenju troškova i sve većem izjednačavanju prihoda među ekipama.

"Glavna stvar koja me muči je da unutar Liberty Media postoji osoba s velikim iskustvom u Formulu 1, a to je Ross Brawn, koji pokušava usmjeriti ovaj sport putem koji nije u njegovom DNK. Mi smo dio povijesti Formule 1 pa razumijemo ta s**nja i razumijemo Formulu 1. Imamo trkaći ured koji radi samo na Formuli 1 tako da jako dobro poznajemo Formulu 1. Moramo pokušati balansirati svoje interese s interesima Liberty Media grupe, ali mislim da to možemo postići kako bismo izbjegli Ferrarijev izlazak iz Formule 1", rekao je Marchionne te istakao vjeru da je alternativno prvenstvo realna mogućnost ukoliko uspije okupiti dovoljno ekipa.

"Postoji mogućnost da kreiramo alternativno prvenstvo od 2020./21. Ne možemo ignorirati mogućnost, ali preferiramo to izbjeći ako možemo. Želio bih nastaviti u Formuli 1, ali moramo pronaći kompromise koji Ferrari ne ostavljaju bez mogućnosti da pokažu svoj DNK u svakoj utrci. Ako to ne možemo pronaći, Ferrari mora ići svojim putem. Ako Ferrari može povući ostale ekipe, moramo vidjeti s ekonomske strane, ali mislim da bismo to mogli", dodao je Marchionne.

Kopirati
Drag cursor here to close