Zubo poput Hamiltona

Fenomenalni Filip Zubčić s 21. mjesta u prvoj vožnji stigao do postolja!

Priča dana u veleslalomu u Santa Caterini bio je ponovno Filip Zubčić koji je završio kao treći nakon što je prvu vožnju okončao na tek 21. poziciji. Marco Odermatt (Sui) je pobijedio, Tommy Ford (USA) je završio kao drugi.
Sport / Ostali sportovi | 07. 12. 2020. u 14:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Getty Images / Filip Zubčić

Čudo, pravi sportski podvig izveo je najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić u drugoj vožnji veleslaloma na stazi u Santa Caterini.

Nakon prve vožnje bio je tek 21., a kad je došao red na njega u drugom laufu, krenuo je odlučno. Doduše, u prvom dijelu staze bio nešto rezerviraniji, ali onda je u donjem dijelu otpustio gas, odskijao fenomenalno i prednost pred tada drugoplasiranim Norvežaninom McGrathom povećao na 49 stotinki.

Vidjelo se da će Zubo ostvariti lijepi napredak u odnosu na prvu vožnju, ali da će ga taj nastup dovesti do mjesta na pobjedničkom postolju - tome se vjerojatno ni on sam nije nadao.

U konačnici su stotinke odlučivale. Filip je za pobjednikom zaostao 75 stotinki, drugoplasirani Amerikanac Ford 73, a iza Zubčića su na ostali četvrtoplasirani Švicarac Loic Meillard (+0.78) i petoplasirani Alexis Pinturault (+0.82). 


Kopirati
Drag cursor here to close