Motociklizam

Fenati nakon incidenta dobio otkaz

Fenati je tijekom utrke zaustavljen i diskvalificiran, a njegov nesportski, ali i iznimno opasan potez svi su osudili. Dio motociklista je zatražio i njegovu doživotnu suspenziju.
Sport / Ostali sportovi | 10. 09. 2018. u 18:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Talijanski motociklist Romano Fenati dobio je otkaz u momčadi Marinelli Snipers Team nakon incidenta kojeg je izazvao u nedjelju za vrijeme utrke svjetskog prvenstva u motociklizmu u klasi Moto2 na stazi u San Marinu. 

Fenati je tijekom utrke u bliskom kontaktu sa sunarodnjakom Stefanom Manzijem povukao njegovu kočnicu pri brzini od 217 kilometara na sat. Šokirani Manzi jedva je uspio kontrolirati motor i ostati na stazi. 

Fenati je tijekom utrke zaustavljen i diskvalificiran, a njegov nesportski, ali i iznimno opasan potez svi su osudili. Dio motociklista je zatražio i njegovu doživotnu suspenziju. 

Međunarodna automobilistička federacija (FIA) suspendirala je 22-godišnjeg Talijana na dvije utrke, no čelnici njegove momčadi uručili su mu otkaz, prenosi Hina. 

"Momčad Marinelli Snipers Team raskinula je ugovor s vozačem Romanom Fenatijem. Razlog tome je njegovo nesportsko, opasno i štetno ponašanje koje je narušilo i našu sliku. Žao nam je što je Fenati kao član naše momčadi ugrozio život drugom vozaču, za tako nešto nema opravdanja. Momčad i naši sponzori se želimo svima ispričati," poručili su čelnici momčadi. 

Kada je shvatio što je učinio mladi Talijan se javno ispričao. 

"Želim se ispričati cijelom sportskom svijetu. Sve ovo je noćna mora. Moj potez je bio glup i nisam se ponio kao pravi sportaš. Nisam smio na provokacije reagirati na takav način," kazao je Fenati kojem ovo nije bio prvi incident u karijeri. Prije nekoliko godina potukao se s policajcem koji mu je ispisao kaznu za parkiranje, a prije nekoliko godina je izbačen iz Rossijeve akademije. 

Kopirati
Drag cursor here to close