Osjeća se jako dobro

Federer postao prvi tenisač koji je stigao do 100. pobjede na jednom Grand Slamu

Roger je na Wimbledonu postao prvi tenisač koji je na jednom od četiri Grand Slama stigao do 100. pobjede.
Sport / Ostali sportovi | 11. 07. 2019. u 12:15 Feđa IBRULJ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Roger Federer je po 13. put u svojoj karijeri izborio plasman u polufinale Wimbledona. Pobjeda protiv Nishikorija bila je 100.  u All England Clubu u 112 nastupa. Istovremeno, Roger je na Wimbledonu postao prvi tenisač koji je na jednom od četiri Grand Slama stigao do 100. pobjede, te je postavio rekord u Open eri sa 186 pobjeda na travnatoj podlozi nadmašivši za jednu pobjedu legendarnog Amerikanca Jimmyja Connorsa.

Connors je 1974. godine osvojio tri Grand Slam turnira na travnoj podlozi, Australian Open, Wimbledon i US Open, kasnije još jednom Wimbledon. Pored toga je popularni Jimbo uzeo i pet ATP titula na travnatoj podlozi,  tri u Queen'su, po jednu u Manchesteru i Birminghamu.

''Početak je bio loš, morao sam da pronađem pravi servis. Ipak, ne mislim da sam servirao toliko loše, ali su neki poeni otišli na pogrešnu stranu. Krenuo sam jače nakon izgubljenog prvog seta, Kei je imao sva manje šansi na moj servis. Nakon toga sam osjetio kako se stvari okreću u pravom smjeru za mene. Kei je takav tenisač koji se uvijek trudi da bude agresivan i može da bude izuzetno opasan. Ako servirate loše u pogrešno vrijeme, on će to da iskoristi'', prokomentirao je Federer meč četvrtfinala.

Roger Federer ima 37 godina i još uvijek ne pomišlja na povlačenje, na putu do polufinala ovogodišnjeg Wimbledona je izgubio tek dva seta. Prvi nastup na Wimbledonu, Federer je imao 1999. godine, poražen je u prvom kolu od Jirija Novaka u pet setova. Sljedeće godine ga je zaustavio na startu Kafeljnikov, a onda je stigla i prva pobjeda. Žrtva je bio Christophe Rochus. Te 2001. godine, Federer je došao do četvrtfinala, nakon što je u osmini finala dobio Samprasa.

''Ne znam, osjećam se jako dobro na terenu, čak i u situacijama kada moram nadoknaditi set zaostatka. Ne žurim, ne forsiram, ostajem miran. Kao da imam jedan ili dva gema prednosti serviram dobro i u fazama se vraćam u meč. Ono što je najvažnije osjećam se dobro na osnovnoj liniji, što će biti posebno važno za meč u polufinalu'', naglasio je Roger.

Kopirati
Drag cursor here to close