Aha

Federer: O Connorsovom rekordu ne razmišljam

U nekom idealnom scenariju, Roger bi već ove godine mogao dostići Jimba, ali nekako realnija opcija je naredne godina.
Sport / Ostali sportovi | 03. 03. 2019. u 09:57 F.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Putovanje je počelo još tamo 2001. godine kada je u finalu Milana pobijedio Francuza Juliena Bouttera. To je bio jedini naslov te godine za Švicarca. Sljedeće je dodao tri, 2003. godine je osvojio sedam i svoj prvi Grand Slam (Wimbledon).

U narednih devet godina, Federer nikada nije bio ispod četiri osvojena turnira. Posebno uspješan je  bio u periodu 2004 - 2006. godina. U tri godine uzeo je 34 titule (11+11+12). Samo je jednu godinu zaključio bez naslova, 2016, ali se već sljedeće vratio trijumfom u Australiji.

Jimmy Connors je i dalje prvi po broju osvojenih turnira, završio je karijeru sa 109. U nekom idealnom scenariju, Roger bi već ove godine mogao dostići Jimba, ali nekako realnija opcija je naredne godina. Ako bude igrao. Za sada Roger ne razmišlja o tome previše.

''Ako dostignem Connorsa biće divno, ali zaista nisam ovdje da bih rušio rekorde. To što je Jimmy napravio je nevjerojatno dostignuće i on je sigurno ponosan na to. Ja sam ponosan na druge stvari koje sam napravio u karijeri. Ono što mogu reći jeste da je ovo bilo jedno dugo, naporno putovanje, ali vrijedilo je truda. Jako sam zahvalan svojoj porodici, trenerima. U ovom trenutku je najvažnije da sam zdrav. Vidjet ćemo koliko još mogu napraviti'', govorio je Federer nakon osvojenog naslova u Dubaiju.

Kopirati
Drag cursor here to close