ATP Finals

Federer: Nisam pobijedio Novaka četiri godine, ne nisam znao...

Izgledalo je pomalo čudno, jer pobjeda Rogera Federera nad Novakom Đokovićem u Londonu bila je prva nakon četiri godine.
Sport / Ostali sportovi | 15. 11. 2019. u 11:19 Feđa Ibrulj | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izgledalo je pomalo čudno, jer pobjeda Rogera Federera nad Novakom Đokovićem u Londonu bila je prva nakon četiri godine. Upravo je na istom mjestu, Federer 2015. godine, u skupini tada savladao Đokovića u dva seta 7:5, 6:2. Nakon toga je Novak slavio u polufinalu Australian Opena (2016), Cincinnatiju i Bercyju (2018), dok je ove igrano kako su ga nazvali epsko finale Wimbledona. Zato su mnogi prije meča u O2 Areni pričali baš o tom okršaju u Wimbledonu.

''Ne znam, novinari stalno potenciraju, ne postoji duhovi iz prošlosti. Iskren da budem nisam znao za tu seriju Novaka Đokovića protiv mene, nisam znao da čekam na pobjedu četiri godine. Valjda zato što su naši posljednji mečevi bili poprilično izjednačeni. Zadovoljan sam kako sam odigrao, pogotovo jer sam pobijedio Novaka'', govorio je Federer koji sigurno nije odigrao bolji meč u posljednjih par godina ako se gledaju međusobni dueli u trolistu Đoković - Nadal - Federer. Nakon prvog servisa, osvojio je 81% poena, sakupio je 23 winnera, devet više od Novaka.

''Moj plan igre je funkcionirao perfektno, zaista sam odigrao odličan meč. Znao sam da moram odigrati na vrhunskom nivou ako želim pobijediti jer i Novak igra vrhunski. Čeka me bitka u polufinalu, nadam se da ću otići korak dalje nego prošle godine. Mislim da je Nadal gledao ovaj meč, znam da je za Novaka ovo bio veliku ulog. Obojica su igrala odlično ove sezone. Zadovoljan sam što sam ih pobijedio obojicu ove godine, ali su zaslužili da budu bolje rangirani od mene'', priznao je Federer nakon meča.

Kopirati
Drag cursor here to close