Australian Open

Federer jedva preko Millmana do osmine finala

Federer će u osmini finala igrati protiv Mađara Martona Fucsovicsa.
Sport / Ostali sportovi | 24. 01. 2020. u 17:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Švicarski rekorder sa 20 naslova na Grand Slam turnirima 38-godišnji Roger Federer ostvario je svoju 100. pojedinačnu pobjedu na Australian Openu, ali je za proboj u osminu finala trebao četiri sata i tri minute igre protiv 47. tenisača svijeta Australca Johna Millmana, kojeg je na kraju svladao sa 4-6, 7-6 (2), 6-4, 4-6, 7-6 (10-8).

Millman je u odlučujućem setu prvi imao prednost 'breaka' (2-1), ali ju je izgubio već u sljedećem gemu. No, u odlučujućem "super tie-breaku", prvom koji je odigran u Rod Laver Areni od uvođenja na prošlogodišnjem Australian Openu, Millman je poveo sa 8-4 i došao na dva poena od velike pobjede.

"Već sam počeo smišljati izgovore za press konferenciju", izjavio je Roger Federer u razgovoru s Jimom Courierom odmah po završetku dvoboja u kojem je velikim preokretom, nizom od šest uzastopnih poena na kraju meča, ipak slomio otpor žilavog 30-godišnjeg Australca, koji ga prije 15 mjeseci pobijedio u osmini finala US Opena, javlja Hina.

"John je odigrao sjajan meč i zaslužio je više od pola zasluga za ovakvu dramu", priznao je Švicarac koji je postao prvim igračem u teniskoj povijesti koji je na dva od četiri Grand Slam turnira ostvario barem 100. pojedinačnih pobjeda.

Na Australian Openu mu je učinak 100-14, a do 100 pobjeda stigao je i na prošlogodišnjem Wimbledonu (101-13), gdje je u finalu protiv Novaka Đokovića propustio dvije meč-lopte za svoj deveti trofej u All England Clubu, a ukupno 21. na Grand Slam turnirima.

Federer će u osmini finala igrati protiv Mađara Martona Fucsovicsa, koji je sa 6-1, 6-1, 6-4 bio bolji od Amerikanca Tommyja Paula, javila je Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close