Australian Open

Federer: Čekao sam da me Sandgren dokrajči

U četvrtfinalu je Sandgren imao 2:1 u setovima, Roger je nakon trećeg gema trećeg seta tražio medicinski time out, kasnije je morao spašavati meč lopte.
Sport / Ostali sportovi | 28. 01. 2020. u 15:21 Feđa IBRULJ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Roger Federer je u polufinalu Australian Opena. Nije neočekivano, ali način na koji je to napravio sasvim sigurno jeste. Teško se možemo sjetiti kada je igrao slabije, kada je imao više problema, kada se ovako provlačio. Tu prije svega mislimo na mečeve trećeg kola i četvrtfinala. Protiv Millmana je igrao pet setova, u tie breaku petog je gubio 8:4.

U četvrtfinalu je Sandgren imao 2:1 u setovima, Roger je nakon trećeg gema trećeg seta tražio medicinski time out, kasnije je morao spašavati meč lopte. Jednu, pa drugu, na kraju ih spasio svih sedam. Amerikanac je vrlo lako mogao biti najniže rangirani igrač koji je stigao do polufinala Melbournea još tamo od 1991. godine. Ovako je Federer postao najstariji polufinalista nakon Kena Rosewalla 1977.

''Čekao sam da Sandgren završio posao u četvrtom setu, da me jednostavno dokrajči, ali on to nije napravio. Kod sedam meč lopti nemaš kontrolu. Možda tako izgleda, ali jednostavno sam se nadao da neće pogoditi winner, da će lopta ostati u igri i da ako promaši jednom ili dvaput tko zna što će da misli'', vratio je film Federer te se dotakao ozljede. O čemu se radilo?

''Ne znam mogu li to nazvati ozljedom. Vjerujem da ćemo otkriti kako se ne radi i nekoj ozbiljnoj ozljedi. Jednostavno se pojavila ta bol u preponi, pitanje je od čega? Je li možda od teških mečeva koje sam odigrao do polufinala. Ne znam, vidjet ćemo'', kazao je.

U ranoj fazi trećeg seta Federer je ušao u raspravu sa sutkinjom Marijanom Veljović. Federer je naime psovao u blizini linijskog suca, a koji ga je jednostavno "otkucao".

''Opomena za Federera'', oglasila se Marijana. Pomalo iznenađeni Federer, koji ne dobiva baš ovakve "prijetnje" sa sudačkog stolca, potom je prošetao do Srpkinje.

-Što sam to rekao?, upitao je Roger!

- Ne smijem to ponoviti, odgovorila je Marijana. Na kraju se sve završilo tako što je Roger zatražio medicinski time out.

''Nisam govorio baš čisto na engleskom, sljedeći put moram obratiti pažnju'', kratko je kroz smijeh pojasnio Roger koje u polufinalu čeka novi okršaj, po pedeseti put Federer protiv Đokovića.

''Nikad se ne zna, nakon ovakvih situacija koje sam prošao, izvlačenja uz dosta sreće možeš u nastavku da igraš bez ikakvih očekivanja jer znaš da je već trebalo da budeš na skijanju u Švicarskoj. U stvari, već sam bio na putu za tamo. Tako da, probat ću  da ovo iskoristim najbolje što mogu'', kazao je.

Kopirati
Drag cursor here to close