Bez iznenađenja

Favoriti prema planu, pet golova Zulića

Nakon nastupa na europskoj sceni, Mostar SG se okrenuo domaćem prvenstvu u kojem bi opet očekivano ova momčad trebala voditi glavnu riječ. Za početak ostvarene su pobjede protiv Kaskade, Bosne Kompred i Brotnja.
Sport / Ostali sportovi | 08. 11. 2021. u 11:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Premijer futsal ligi BiH do sada su odigrana četiri kola. Jedina neporažena momčad je ona aktualnog prvaka Mostar SG koji ima i jednu utakmicu manje. Tako su bodovno poravnati Mostar SG, Sloga i GFC Sarajevo, tri momčadi s po devet bodova.

Nakon nastupa na europskoj sceni, Mostar SG se okrenuo domaćem prvenstvu u kojem bi opet očekivano ova momčad trebala voditi glavnu riječ. Za početak ostvarene su pobjede protiv Kaskade, Bosne Kompred i Brotnja. U ovom posljednjem duelu Galić je sačuvao svoju mrežu netaknutom, dok su posao u napadu obavili dvostruki strijelac Kahvedžić i Jelić.

Sloga iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja uzela je tri boda u Mejdanu protiv Salinesa koji je također prošao određeni remont u igračkom kadru. U samoj utakmici puno preokreta. Gosti su vodili 0:1, 1:2, Salines 3:2, pa opet Sloga 3:4. Gol odluke, ukupno svoj treći u ovoj utakmici tridesetak sekundi prije kraja postiže raspoloženi Admir Zukan, za slavlje gostiju 4:5.

Sigurni na svom terenu bili su futsaleri GFC Sarajeva, koji su nadigrali Kaskadu iz Gračanice 7:3. Pitanje pobjednika u ovom duelu je bilo odlučeno onog trenutka kada domaći golom Handžića odlaze na velikih 4:1. Amel Handžić je utakmicu zaključio hat-trickom.

Veliki broj golova je postignut u susretu Bosne Kompred i Hercegovine. Igrač koji je obilježio ovu utakmicu, ali i ovo kolo je Amir Zulić koji je mrežu Hercegovine tresao čak pet puta. Pored Zulića za Bosnu Kompred su pogađali još Mehmed Ramić dva puta i jednom Eldin Hadžialjević. Na drugoj strani dvostruki strijelac je bio Darko Ivanković, dok su po gol dodali Mario Mikulić, Zvonimir Ćavar i David Zovko.

Meč između Bosne Kompred i Hercegovine igran je pred praznim tribinama, jer je klub iz Tuzle mora odraditi kaznu igranja pred praznim tribinama zbog incidenta koji se je desio nakon meča Bosna Kompred - Policajac.

Jedinu utakmicu bez pobjednika u ovom kolu su odigrali novajlija u ovom društvu Doboj i Policijac iz Banja Luke. Dobojlije su uspjele prve povesti pred kraj prvog poluvremena preko Igora Mirkovića. U 34. minuti Almedin Bundavica pogađa za 2:0 i činilo se u tom trenutku kako bi Doboj mogao ostvariti trijumf, međutim stvari se mijenjaju nakon autogola Luke Đereka. Samo dvije minute kasnije Dragan Verić pogađa za konačnih 2:2.

Kopirati
Drag cursor here to close