Euro 2020.

Favoriti gube bodove, netko će nastradati u gužvi

Treći dan turnira je ponudio dosta uzbuđenja, tri utakmice završile jedan razlike.
Sport / Ostali sportovi | 12. 01. 2020. u 07:59 Feđa IBRULJ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Twitter / rvatska za sada obavlja posao prema planu

Drugo kolo još nije kompletirano, a već po jedan poraz imaju Francuzi, Nijemci, Danci... Ili su krenuli taktizirati, što ne bi bilo prvi put kada su u pitanju one najbolje reprezentacije, ili nisu u pravoj formi ali sada je izvjesno da će biti velike gužve i da će netko od favorita stradati. Jer recimo, što ako Norveška dobije Francusku, Danci izgube od Rusa ili Mađara...

Treći dan turnira je ponudio dosta uzbuđenja, tri utakmice završile jedan razlike. U skupini A, Hrvatska za sada obavlja posao prema planu. Duvnjak i društvo su sredili Bjeloruse 31:23, pa će kako stvari stoje u drugi krug ići s maksimalna četiri boda.

''Samopouzdanje nam puno znači, dižemo se, ali dug je put ispred nas, još je tu puno utakmica. S obzirom na to kako je situacija izgledala prije turnira, ja sam prezadovoljan. Mnogo je bilo ozljeda tako da moramo biti oprezni i okrenuti se utakmici sa Srbijom, a dalje ćemo vidjeti. Dobro je i da su se iskusniji stigli odmoriti, a i mladi su iskoristili svoju minutažu. Hrvatska podiže svoje samopouzdanje, moramo ući maksimalno koncentrirano... mi sebi ne možemo priuštiti da ostanemo bez nekog od igrača, svaki nam je iznimno važan i zato moramo biti potpunosti koncentrirani, moramo se okrenuti utakmici sa Srbijom maksimalno ozbiljno'', poručio je nakon utakmice Igor Karačić. 

Hrvatska je osigurala i prvo mjesto u skupini jer je Crna Gora dobila Srbiju.

Video: Montenegro vs. Serbia Highlights | Day 3 | Men

Obračun dvije reprezentacije koji je došao u nemirnom političkom trenutku. Crnogorci su zaigrali u zelenim dresovima koji predstavljaju sjećanja na Komitski pokret iz 1918. godine koji se protivio odluci Podgoričke skupštine da se Crna Gora priključi Srbiji.

Komitski pokret, predvođen generalom Krstom Popovićem, nazivao se još i zelenaški, pa je stoga odlučeno da Crnogorci igraju baš u zelenim dresovima. U tvrdoj utakmici na malo golova, Marsenić na -1 promašuje zicer, Radović zabija za +2 minutu i pol do kraja, Kukić gubi loptu i utakmica odlazi u nepovrat za Srbiju.

''Ostvarili smo povijesni trijumf, sretan sam i presretan kao i momci koje vodim, koji su pokazali da zaista imaju lavovsko srce. Međutim, ono što ne bih volio i što se sigurno neće dogoditi, je da se zadovoljimo pobjedom koju smo ostvarili nakon velike borbe i neizvjesne završnice. Siguran sam da ova reprezentacija može više'', poručuje prvi čovjek na klupi Crne Gore Zoran Roganović.

Svoju prvu pobjedu na turniru je proslavila i Nizozemska. Debitant na ovom prvenstvu je svladao, bolje rečeno pregazio Latviju 32:24, čovjek zanimljivog imena i prezimena Kay Kirsten Evert Smits je sa sedam golova predvodio pobjedničku reprezentaciju. U ovoj skupini smo imali i jedini pravi derbi, Španjolske i Njemačke koji to ustvari nije bio.

Zanimljivo, Španjolci su imali čak jednu loptu više izgubljenu (12-11), ali su slavili sedam razlike. Perez de Vargas je skinuo tri sedmerca, na kraju je imao 12 obrana,  Alex Dujšebajev je imao realizaciju 7/7. Nijemci su na startu utakmice upali u rupu (2:7) i više se do kraja nisu uspjeli izvući.

Mađari su u tri navrata protiv Rusije imali četiri gola prednosti, ali su se Rusi uvijek nekako znali izvući, spasiti.

U raspletu niti jedna reprezentacija nije mogla postići gol iz igre, u posljednje četiri minute. Mađari su realizirali sedmerac, Dibirova s krila zaustavlja Mikler i eto pobjede Mađarske. Balogh (sedam) je postigao najviše pogodaka na obje strane.

Video: Hungary vs. Russia Highlights | Day 3 | Men

Aktualni svjetski prvaci i olimpijski pobjednici su neočekivano prosuli bodove već na startu protiv Islanda. Green i Landin su bili više nego skromni, s tim da je lošu večer Landin kompletirao crvenim kartonom zbog prekršaja izvan šest metara. Imali su Danci jedan dobar period u drugom dijelu ali nisu uspjeli slomiti Islanđane koji su odgovorili također serijom 6:1. U finišu, na -1,  Smarason radi prekršaj u napadu, ali to ne koriste Danci. Probao je Hansen, ali nije ni on mogao. Aron Palmarsson je bio sjajan s deset golova.

Video: Denmark vs. Iceland Highlights | Day 3 | Men
Kopirati
Drag cursor here to close