Judo

Fantastičan početak godine za JK Hercegovac

Sport / Ostali sportovi | 28. 02. 2017. u 09:16 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U proteklom periodu, točnije u mjesecu veljača, judaši najstarijeg mostarskog judo kluba, JK Hercegovac, ostvarili su zavidne rezultate na tri međunarodna natjecanja održana u Laktašima 11. 02. zatim u Splitu 18. 02. i u Trebinju 25.02. koji je ujedno i posljednji turnir na kojemu će članovi ovog kluba nastupiti u ovom mjesecu.

Ukupno je osvojeno čak 57 medalja od kojih nevjerojatnih 36 zlata, 9 srebrenih, i 12 brončanih medalja.

Laktaši

“U Laktašima, koji slovi za jedan od najjačih natjecanja u Bosni i Hercegovini, uzeli smo skoro pola ukupnih nagrada koje je organizator dijelio i to: Pehar za najbolju ekipu dječaka do 11 godina, pehar za najbolju ekipu djevojčica do 11 godina, pehar za osvojeno treće mjesto u ukupnom poretku, a naši Nera Prce, Rino Vrljić i Andrea Lončar su proglašeni za najbolje borce u svom uzrastu na cijelom natjecanju. Na ovom turniru ukupno smo uzeli 15 medalja, od čeka 10 zlatnih, 3 srebrene i 2 brončane medalje”, poručuju iz kluba.

Split


“Na natjecanje u Splitu  poveli smo kombiniranu ekipu od onih kojima je ovo početak natjecateljskih voda do onih koji su neko vrijeme izbivali sa strunjača radi raznih remetećih faktora. Pokazalo se kao pun pogodak, jer smo upravo na ovom turniru uzeli najveći broj medalja ali i najviše zlata od sva tri spomenuta turnira. Konačna bilanca je 16 zlata, tri srebrne i pet brončanih medalja.”



“Ova brojka bila bi i veća da se naši nisu nemali broj puta nalazili i u finalima ali i borbama za brončana odličja. Na ovom natjecanju smo zauzeli prvo mjesto u ukupnom plasmanu ostavivši drugoplasirani JK Student Split, koji je već 20-ti put u nizu najbolja seniorska ekipa Hrvatske, ogromnih 38 bodova“, dodaju iz iz JK Hercegovac.

Trebinje

“Posljednje natjecanje održano proteklog vikenda u Trebinju smo opet bili najbolja ekipa u ukupnom plasmanu. Rezultat od 10 zlatnih, tri srebrne i pet brončanih medalja bio nam je  dovoljan da se popnemo na najvišu stepenicu. Opet, po tko zna koji put smo bili i najbolja ekipa dječaka i djevojčica do 11 godina i to uvjerljivom bodovnom razlikom.”



“Nastavljamo dalje, nadamo se, u istom ritmu te već slijedećeg vikenda nastupamo na međunarodnom judo turniru u Samoboru koji će okupiti preko 800 natjecatelja i na seniorskom prvenstvu Bosne i Hercegovine koje će se održati u subotu“, rekao je jedan od trenera u klubu Mile Brkić.

Suradnja sa „USŠ Sport Talent Mostar“

Ovom prilikom bi istaknuli kako već tri godine imamo uspješnu suradnju sa Univerzalnom školom sporta Sport Talent iz Mostara te kako dječake i djevojčice za koje tamošnji treneri smatraju da imaju potrebne predispozicije za bavljenjem judom usmjeravamo upravo u naš klub. Ovakvim načinom suradnje smo dobili i prvaka države Maria Novaka, ali i neke nove nade poput Rina Vrljića koji je u Laktašima uzeo nagradu za najboljeg borca u svom uzrastu, Niku Zovko koja je ovaj mjesec uzela četiri zlatne medalje i Ivana Miličevića koji u posljednjih godinu dana ne zna za poraz, ali i mnoge druge dječake i djevojčice. Roditelji su prepoznali ovaj projekt te iz dana u dan sve više pokazuju interes za naš klub ali i judo sport uopće“, izjavio je predsjednik Hercegovca Marko Zrimšek.

Sve osvajače medalja kao i pojedinosti o turnirima i ostalim aktivnostima kluba možete pratiti i na facebook stranici Judo klub Hercegovac Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close